Morder på flugt i 37 år: Stjal fætters identitet

Det lykkedes Billy Burchfield at holde sig uden for myndighedernes søgelys, efter han flygtede for fængslet i 1979, mens han afsonede drabsdom

Billy Burchfield holdt sin sti ren i 37 år, men nu er fælden klappet for drabsmanden. (Foto: Politi)
Billy Burchfield holdt sin sti ren i 37 år, men nu er fælden klappet for drabsmanden. (Foto: Politi)

I 37 år lykkedes det 67-årige Billy Burchfield at skjule sig for myndigherne. I 1979 lykkedes det ham nemlig at undslippe fra fængslet, hvor han afsonede en dom på 16 år for manddrab.

Efter flugten fra fængslet i Georgia, slog han sig ned i det østlige Kentucky, hvor han sin afdøde fætters identitet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Under navnet Harold Arnold holdt han sig helt uden for politiets søgelys, indtil et tip fra politiet i Jackson County, Georgia fik fælden til at klappe.

Efterforskere opsøgte Billy Burchfield i hans hus i byen Laurel County, hvor han indvilligede i at give sit fingeraftryk. Aftrykket blev tjekket af FBI, og så var 37 års flugt endelig slut for den 67-årige drabsmand.

Holdt sin sti ren
Men hvordan kunne det lykkedes ham at holde sig, så meget under radaren? Politiet forklarer til nyhedsbureauet, at Burchfield ikke havde haft en eneste konflikt på 'lovens lange arm' de forgangne 37 år.

- Du skal virkelig holde din sti helt ren, og det er angiveligt, hvad han er lykkedes med, siger talsmand ved sheriffens kontor i Laurel County, Acciardo.

Men selv om fælden er klappet, benægtede flugtfangen, at han er identisk med Billy Burchfield.

Burchfield er lige nu fængslet i Kentucky, indtil han kan udleveres til Georgia, hvor han skal afsone den resterende del af sin straf.