'Mordoffer' fundet i live efter 31 år

Tyske Petra Pazsitka forsvandt i 1984 og er siden blevet erklæret død. Nu er hun fundet i Düsseldorf

Politifoto
Politifoto

Da tysk politi tager ud til en helt almindelig kvinde, der havde anmeldt et helt almindeligt indbrud i Düsseldorf, var det en ikke helt almindelig og ukendt kvinde, de mødte.

Da den tyske kvinde blev bedt om at vise ID, afslørede hun, at hun rent faktisk er det forsvundne 'mordoffer' Petra Pazsitka.

Petra Pazsitka forsvandt sporløst fra den tyske by Braunschweig i juli 1984, da hun var en ung 24-årig studerende, som boede i et kollegie. Hendes forsvinden var omgærdet af stor mystik, og den unge kvinde blev efterlyst i hele Tyskland.

Siden blev hændelsen kædet sammen med drabet på en 14-årig pige, der også var forsvundet fra samme område som Petra Pazsitka. Drabet på den 14-årige var begået af en dengang 19-årig mand, der efterfølgende også meldte sig skyldig i drabet på den 24-årige Petra.

Liget blev aldrig fundet, og manden har siden trukket tilståelsen tilbage.

I 1989 blev sagen henlagt, og Petra Pazsitka blev meldt omkommet i de tyske registre.

Men ifølge det tyske medie Bild er kvinden, der nu er 55 år gammel, dukket op.

Petra Pazsitka har siden sin forsvinden arbejdet sort, ikke haft en bankkonto og boet i forskellige byer i Tyskland for at skjule sin identitet. De sidste 11 år har hun boet i Düsseldorf.

Det er endnu ikke offentlig kendt, hvorfor kvinden ønskede at forsvinde, men ifølge politiet, skulle det ikke være familiære problemer. Dog ønsker hun ikke at komme i kontakt med sin familie, oplyser politiet ifølge Bild.

Se video af stedet, hvor Petra Pazsitka boede, da hun forsvandt i 1984. (Video: AP)