Annonce:
Annonce:

Moren kontaktede politiet: Mystik om beskeder til forsvundne Emilie

Forsvundne Emilies mor kontaktede politiet, da hendes datters Facebook-profil tilsyneladende var aktiv

(Privatfoto - bragt efter aftale med familien)
(Privatfoto - bragt efter aftale med familien)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Tirsdag morgen kom det frem, at 17-årige forsvundne Emilies Facebook-profil var aktiv. Politiet kunne fortælle, at hun enten selv eller en anden læste beskederne sendt til hende.

- Vi har kunnet se små tegn på Facebook. At hun læste de beskeder, der var til hende, sagde indsatsleder Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Da moren kunne læse om de mulige livstegn, kontaktede moren politiet i håb om gode nyheder. Men det var en skuffende besked, sagsbehandler på eftersøgningen af pigen, politiassistent Lars Denholt fra Sydsjælland og Lollands-Falsters Politi kunne give. Og det ærgrer ham, at moren har fået falske forhåbninger.

Annonce:

- Vi kan ikke bekræfte, at der har været livstegn fra hende, nærmest tværtimod. Og jeg kan kun beklage, for jeg har lige haft en samtale på et kvarter med moren, som her klokken 6.25 kunne læse et opslag om nye livstegn, siger Lars Denholt.

- Det er garanteret allerede blevet delt hundrede gange.

Mystik om beskeder
Ifølge politiets oplysninger har Emilies Facebook-profil været aktiv i den tid, hun har været forsvundet. Man har gennem beskeder kunne konstatere, at nogen har læst beskeder sendt til hende.

- Når man sender en besked, kommer der et profilbillede til syne ved siden af, når modtageren har set beskeden. Men her står min it-ekspertise af. Jeg holder mig til, at teleselskabet fortæller, at hendes mobil sidst var aktiv klokken 04.00-04.15 søndag morgen, siger politiassistenten.

Politiet har modtaget Emilies kodeord til Facebook-profilen, men har af gode grunde valgt ikke at logge ind.

Annonce:

- Hvis jeg logger ind, vil alle andre kunne se, at hendes Facebook er aktiv. Så det har jeg ikke gjort endnu. Jeg er påpasselige, fordi jeg godt ved, hvad der sker. Det vil give falske forhåbninger. Men jeg har mulighed for at gå ind via familien, hvis det viser sig at blive aktuelt, siger Lars Denholt.

Fætter til forsvundne Emilie: Hun skulle op at synge i kirkekor

Tjekke overvågning
Tirsdag morgen er politiet forsat i gang med at kigge overvågningsbilleder igennem fra forskellige steder i landet. På grund af netværksproblemer har politiet dog først tirsdag morgen fået adgang til at gennemse videoovervågningen fra Korsør Station, hvor hun sidst blev set.

Netop disse overvågningsbilleder håber politiet kan give afgørende spor i forhold til hendes forsvinden. Ellers fortsætter politiet deres normale efterforskningsstrategier.

- Samtidig skal vi tjekke på, om hendes betalingskort er blevet brugt. Om der dukker noget om gennem hendes Facebook eller Instagram. Det er noget af det, vi skal følge op på, siger politiassistenten.

Politiet måtte give op: Hvor er 17-årige Emilie?

Annonce:

Søger livstegn
Politiet oplever en meget stor interesse for eftersøgningen, og med interessen følger en stor trang til at finde livstegn, fortæller Lars Denholt. Det betyder samtidig rigtig mange tips og oplysninger, som ikke altid er brugbare.

- Vi har fået meldinger om folk, der har set hende. Og det spænder fra inde midt i København til grænsen ved Flensborg. Her er der blevet set en pige i vejkanten, som passer på signalementet. Hun er 'blevet set' i stort set samtlige byer mellem Korsør og København, motorvejstilkørsler med videre, siger sagsbehandleren.

Politiet tager dog alle oplysninger alvorligt og sammenligner dem med billeder, de har af hende fra Slagelse Banegård, da hun tager toget til Korsør søndag nat. Også tip fra clairvoyante bliver undersøgt.

 - Mit håb er, at vi finder hende i live. Men man kan også sige, at mit fokus generelt er at finde hende. For hvis vi ikke kan bringe hende hjem i live, vil vi gerne bringe hende hjem, så familien kan få en afslutning, siger politiassistenten.

Annonce:

Siden pigens forsvinden har både politihunde, dykkere, lokale, frivillige og en helikopter været med til at lede efter hende.

Frivillige søger efter forsvundne Emilie: - Jeg har ikke sovet endnu

Den gode pige
Emilies forsvinden er kommet som et stort chok for familien, og fætter Robin Witzner fortæller, at det kommer meget bag på ham, fordi hun er en 'god pige'.

- Hun er den gode pige i familien. Jeg har to småbrødre, og vi er nok dem, som røg på kontoret i skolen og måske ikke altid var de bedste børn. Men Emilie har altid været en god pige og kom hjem til tiden, siger den 26-årige fætter.

Han fortæller samtidig, at hun søndag skulle op for at synge i kirkekor og ikke er typen, som ville blive væk fra arbejde og i øvrigt altid plejer at overholde aftaler, specielt med familien.


Emilie er 168 centimeter høj, beskrives som almindelig af bygning med langt brunt hår. Hun var iført en sort langærmet cardigan med en sort blondebluse under, blå jeans og blå Adidas sko.

Annonce:

Politiet modtager mange henvendelser fra folk omkring den 17-årige piges forsvinden, men er stadig interesseret i at høre fra folk, der kan hjælpe med yderligere oplysninger.

Har man oplysninger i sagen, kan man ringe til politiet på telefon 114.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: