Annonce:
Annonce:

Morgentog aflyst: Tog med 14 passagerer rammer rendegraver

Et lokaltog kørte natten til tirsdag ind i en rendegraver mellem Køge og Herfølge

På strækningen melem Køge og Herfølge vil der være togbusser sat ind til de rejsende. (Foto: Google Maps)
På strækningen melem Køge og Herfølge vil der være togbusser sat ind til de rejsende. (Foto: Google Maps)
Annonce:
Følg Krimi

Var du med toget? I så fald vil vi meget gerne høre om din oplevelse. Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Skal du med et tog, der kører mellem Køge og Herfølge, så skal du berede dig på ekstra rejsetid.

Togene mellem de to sjællandske byer er nemlig aflyst, efter et lokaltog i nat havarerede med en rendegraver, der var i gang med at lave sporarbejde.

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

- Det sker omkring klokken 00.30, og vi kommer ganske rigtigt ned og konstaterer, at et tog har ramt en rendegraver. Den er delvist kommet ind under toget, hvilket gør, at toget bliver lidt og delvist afsporet, oplyser vagtchef Jens Møller.

- Der er 14 passagerer med toget, og de er alle uskadte. Føreren af rendegraveren har fået nogle knubs, men der er ikke noget, der tyder på, at han er kommet alvorligt til skade, siger vagtchefen.

Annonce:

Det pågældende tog kørte mellem Køge og Næstved og var i sydgående retning, da sammenstødet skete.

Havarikomissionen skal klarlægge årsag

Der er som regel store kræfter på spil, når et tog havarerer, men det gik heldigvis ikke værre end materiel skade og lidt knubs til føreren af rendegraveren.

Det er dog endnu uklart, hvad der gjorde, at de gik så galt.

- Vi kan ikke sige nøjagtigt, hvad der er gået galt. Om der har været problemer med nogen signaler, eller om der har været nogle procedurer, der ikke er blevet overholdt, det vil vi ikke forholde os til nu. Det klarlægger Havarikomissionen, som er kaldt til, fortæller Jens Møller, der endnu ikke ved, hvor hurtigt toget kørte.

- Vi ved faktisk ikke, hvor hurtigt toget kørte, men nu er det en nærbane, så der har heldigvis ikke været tale om et højhastighedstog.

Busser mellem Køge og Herfølge

Annonce:

Oprydningsarbejdet er stadig i gang, og det vil det fortsætte med det næste stykke tid, hvorfor man endnu ikke ved, hvornår der vil være fri passage igen.

- Sidste melding er, at man ikke er færdig med at løfte vognen på plads endnu, så det kan godt komme til at tage noget tid, så der vil nok være nogle aflyste tog, men det må man holde sig informeret om via DSBs hjemmeside, siger Jens Møller.

Samme melding lyder fra DSB.

- De skal forvente, at de skal med bus mellem Herfølge og Køge, og så kører der tog mellem Roskilde, Køge, Herfølge og Næstved hver time, udtaler DSBs pressevagt til Ekstra Bladet og opfordrer passagerer til at tjekke DSB.dk for opdateringer.

Var du med toget? I så fald vil vi meget gerne høre om din oplevelse. Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: