Morten blev hængt ud som Europas mest eftersøgte

En 38-årig uskyldig mand er pludselig blandt Europas mest eftersøgte

Ifølge Morten Bendixen er dette et billede af ham selv - og ikke af den efterlyste Kurt Henningsen Schmidt. (Collage fra eumostwanted.eu)
Ifølge Morten Bendixen er dette et billede af ham selv - og ikke af den efterlyste Kurt Henningsen Schmidt. (Collage fra eumostwanted.eu)

For 38-årige Morten Bendixen lignede torsdag aften en aften som så mange andre. Men pludselig ændrede den sig til en meget usædvanlig aften.

- Jeg gik og var i gang med at sige godnat til min kæreste, og så begyndte min telefon pludselig at vibrere helt vildt med beskeder fra folk, der sagde, at jeg lå på forsiden af ekstrabladet.dk, fortæller han til Ekstra Bladet.

Kort efter kunne han ved selvsyn selv forundret konstatere, at hans ansigt kiggede ud på hele landet sammen med teksten 'Ny dansker på europæisk 'most wanted'-liste.

Kurt Henningsen Schmidt er nu blandt to danske efterlysninger på europæisk efterlysningsliste.
(Foto: Politifoto) Krimi Ny dansker på europæisk 'most wanted'-liste

Historien handlede om den eftersøgte dansker Kurt Henningsen Schmidt, der optræder på Europas liste over mest eftersøgte. Problemet er bare, at billedet, der ligger inde på Europols hjemmeside og skulle forestille 43-årige Kurt Henningsen Schmidt, ifølge Morten Bendixen er et billede af ham selv.

Og det samme mente de 11-12 venner, der sms'ede til Morten Bendixen om den fejltagelse, der tilsyneladende optrådte.

Morten Bendixen selv er rystet over det, han altså hævder er en grov fejltagelse.

- Det kan da godt være, at vi i dårligt lys ligner hinanden, men hvis man kigger på de andre billeder, kan man da godt se, vi ikke er den samme person, siger han til Ekstra Bladet.

Gammelt profilbillede
Ekstra Bladet er i besiddelse af et billede af Morten Bendixens pas, som tilsyneladende beviser, at han er den mand, han påstår, og altså at han ikke er identisk med Kurt Henningsen Schmidt, som nu er efterlyst i hele Europa.

Morten Bendixen fortæller, at han selv tidligere har haft billedet som profilbillede på Facebook og Google+, men han har ingen anelse om, hvordan det pludselig kan ligge på Europols hjemmeside.

- Jeg kender ham jo ikke, så hvordan pokker jeg pludselig kan dukke op der, det gad jeg virkelig godt at vide.

Han fortæller samtidig, at de to øvrige billeder, der ligger på efterlysningen af Kurt Henningsen Schmidt, så de kan sagtens være billeder af den mand, der rent faktisk er efterlyst.

'Prøv i morgen klokken 8'
Morten Bendixen har selv været i kontakt med politiet via telefon 114, men her var beskeden, at de ikke kan gøre noget ved det før fredag klokken 8.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Rigspolitiets presseafdeling, som hverken kan be- eller afkræfte, at der er sket en fejl, men de undersøger sagen. De kan dog også først undersøge sagen fredag.

Ekstra Bladet har også forgæves forsøgt at komme i kontakt med Europols presseafdeling i Holland, men her var der ikke nogen, der tog telefonen.

Ifølge Europol er 'den rigtige' Kurt Henningsen Schmidt efterlyst for at have svindlet for mindst 175.000 euro, svarende til godt 1,3 millioner danske kroner, i 2015.

Opdatering: Sent torsdag aften er billedet af Morten Bendixen blevet fjernet fra eumostwanted.eu, så det nu kun er ovenstående billede, der optræder på siden. Hverken Europol eller Rigspolitiet er endnu vendt tilbage med en forklaring.