Morten Storm vinder sag over PET

PET har forsøgt at forhindre tidligere agent i at få erstatning. Nu er sagen afgjort til Morten Storms fordel

PET har forsøgt at hindre den tidligere agent Morten Storm i at få erstatning for psykiske problemer, som han har fået som følge af sit arbejde som PET-agent. Men PET har tabt sagen, og Storm får godtgørelse, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
PET har forsøgt at hindre den tidligere agent Morten Storm i at få erstatning for psykiske problemer, som han har fået som følge af sit arbejde som PET-agent. Men PET har tabt sagen, og Storm får godtgørelse, skriver Jyllands-Posten. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

Morten Storm, der selv hævder at have været agent for Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en årrække, har vundet over PET i en arbejdsskadesag.

Det viser en afgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), skriver Jyllands-Posten.

Af afgørelsen fremgår det, at Morten Storm har krav på godtgørelse. Han skal også have erstatning for tab af erhvervsevne som følge af psykiske skader, som han fik i sin tid som PET-agent fra 2007 til 2012.

Det fremgår ikke, hvilket beløb der er tale om.

PET har aldrig be- eller afkræftet samarbejdet med Morten Storm.

Efterretningstjenesten har tidligere forsøgt at få afvist kravene. Tjenesten mente ikke, at AES skal afgøre sager, som er baseret på en antagelse om, at en person er eller har været kilde for PET.

AES har afvist PET's krav.

I afgørelsen fastslår AES blandt andet, at Morten Storm har fået posttraumatisk stresssyndrom (ptsd).

Det skyldes, at 'du har været udsat for exceptionelt farefulde hændelser under din ageren i det islamiske miljø', lyder det ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge SF's retsordfører, Karina Lorentzen, vidner afgørelsen om, at der findes en form for rettigheder i forhold til at udføre arbejde for PET.

- Jeg vil spørge justitsminister Nick Hækkerup (S) om, hvad det rent faktisk betyder, og om det betyder, at agenter kan sikres bedre rettigheder, hvis de arbejder for PET, siger hun til Ritzau.

Morten Storm levede ifølge eget udsagn i flere år et dobbeltliv, hvor han på overfladen spillede rollen som fundamentalistisk muslim.

I det skjulte videregav han angiveligt oplysninger om islamistiske miljøer - mod betaling - til Politiets Efterretningstjeneste.

I 2012 afbrød han dog samarbejdet med PET og stod frem i Jyllands-Posten og fortalte sin historie.

Han afslørede at have hjulpet PET og den amerikanske efterretningstjeneste CIA med at opspore al-Qaeda-ledere i udlandet.

USA dræbte efterfølgende en af dem i et droneangreb.

Morten Storms amerikanske advokat, Mark Zaid, siger til Jyllands-Posten, at Storm bør modtage en økonomisk kompensation eller belønning for sin indsats for CIA i kampen mod al-Qaeda.

Det vil advokaten forsøge at overbevise CIA og den amerikanske regering om. Han vil bruge AES' afgørelse som en løftestang for henvendelsen, skriver avisen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.