Moské i Aalborg udsat for hærværk: 'Fuck Islam - de skal dø'

Natten mellem torsdag og fredag har en ukendt gerningsmand spraymalet Davids-stjerner på moskéen i Aalborg

Foto: Kulturforening og Ungdomsvejledning Aalborg Moské
Foto: Kulturforening og Ungdomsvejledning Aalborg Moské

'Fuck Islam.' 'De skal dø.'

Det har en ukendt gerningsmand natten mellem torsdag og fredag skrevet med spraymaling på muren ved indgangen til Aalborg Moské.

Derudover er 14 vinduer blevet overmalet med Davids-stjerner.

Nordjyllands Politi modtog anmeldelsen om hærværket i morges klokken 08.30, og forbrydelsen skulle være fundet sted mellem 23.00 og 05.00 natten mellem torsdag og fredag.

- Vi har lavet en hærværkssag, og vi vil selvfølgelig efterforske det, siger Per Vagn Nielsen, vagtchef hos Nordjyllands Politi.

Viser sin utilfredshed
Vagtchefen mindes ikke, at de før har oplevet hærværk mod det muslimske miljø i Aalborg, men tilføjer, at de tager det alvorligt.

- Vi vil ikke kalde det det højeste trusselsniveau, men det er groft hærværk. Der er ikke blevet ødelagt noget, og vi formoder, at det er grove drengestreger, hvor man vil vise sin utilfredshed.

De ensformige stjerner indikerer ifølge politiet, at én gerningsmand står bag hærværket.

Hadefuld chikane
Moskéen i Aalborg har selv postet billeder af hærværket på deres Facebook-væg. Her kalder de de røde, spraymalede Davids-stjerner for 'hadefulde tegninger' og 'chikane'.

- Moskéen i Aalborg tager på det kraftigste afstand fra sådanne aktioner, skriver de blandt andet.

 Det er rigtig, rigtig ærgerligt og trist, at der findes mennesker, der kan finde på at skrive den slags slagord på moskéen og på den måde være med til at skabe splittelse og konfrontation i Aalborg, siger borgmesteren til TV2 Nord.

Foto: Kulturforening og Ungdomsvejledning Aalborg Moské
Foto: Kulturforening og Ungdomsvejledning Aalborg Moské