Moskébrand var ikke et attentat

Da en moské i Eskilstuna brød i brand juledag kaldte svensk politi det for et angreb - nu ændrer de det til ulykke

Svensk politi kaldte det et angreb, da der juledag brød brand i en moské i Eskilstuna i Sverige vest for Stockholm, hvor fem personer blev kørt på sygehuset. Men nu siger kilder hos svensk politi til den svenske tv-kanal TV4, at der i stedet er tale om en ulykke.

Umiddelbart efter branden fortalte et vidne ellers, at nogen havde kastet noget ind i moskéen og derefter løbet fra stedet.

Krimi Moské angrebet med molotovcocktail i Sverige

Angiveligt skulle en af grundene til, at politiet nu ændrer på årsagen, være, at det har været umuligt for dem at finde vidnet, der så gerningsmænd flygte fra stedet. Derudover har politiet afhørt omkring 50 vidner, banket på døre i området og fået den brændte bygning gennemsøgt med specialtrænede hunde, uden at finde spor af brændbare væsker.

Krimi Ny moskébrand rammer Sverige

Ifølge tv-kanalen arbejder politiet nu efter andre teorier og fortæller, at der kan være logiske forklaringer på, hvorfor der var personer, der blev set køre væk fra moskeen, efter branden startede.

Svensk politi så ellers branden som en grov kriminel handling, da de først udtalte sig tilbage i juledagene.

- Vi betragter det som en grov mordbrand. Vi har fået vidneudsagn, som tyder på, at nogen har kastet noget ind i lokalet, og at det derefter er begyndt at brænde hurtigt, sagde efterforskningsleder Lars Franzell dengang til Aftonbladet.

Krimi Moské angrebet med molotovcocktail i Sverige

Over juledagene har fire svenske moskeer stået i brand, og politiet mistænker flere af brandene for at være påsatte.