Motorvej spærret: Flere køretøjer i ulykke

Motorvej spærret mellem Rønnede og Tappernøje i sydgående retning. Se indslag

Se optagelser fra ulykkestedet her. Video: Per Rasmussen

Ved du noget om sagen eller har du billeder fra stedet? Send det i en sms/mms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

En trafikulykke med flere køretøjer har tidligt mandag morgen spærret motorvej E47 mellem Rønnede og Tappernøje i sydgående retning. Motorvejen forventes først åbnet igen omkring 10.30-tiden.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

- Sydmotorvejen er totalt spærret i sydgående retning på grund af et færdselsuheld med flere køretøjer, siger vagtchef Stafan Jensen og henviser bilister til en alternativ rute.

Han anbefaler, at bilister i sydgående retning kører fra motorvejen ved afkørsel 37 mod Rønnede. Efter cirka ti kilometers kørsel kan bilisterne komme tilbage på motorvejen via tilkørsel 38.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet vender en personbil helt på hovedet, mens en anden er blevet påkørt så voldsomt, at den har mistet motoren. En politibil er desuden punkteret. En lastbil er ligeledes involveret.

Fløjet til Rigshospitalet
Selvom ulykken ser voldsom ud, er ingen gudskelov omkommet. Det fortæller vagtchefen i politikredsen klokken 8.40:

- Ni personer var involveret. Fem af dem er røget på sygehus, hvor en af dem blev sendt med helikopter til Rigshospitalet. Det er selvfølgelig altid alvorligt, når folk kommer til skade, men det kunne have været meget værre, siger Anders Mikkelsen, der er vagtchef.

De ni personer har siddet i seks forskellige køretøjer.

- Først punkterer en bil, som så forulykker og rammer et autoværn. Den bliver derefter påkørt af andre biler, og så kører de ellers sammen dernedaf, siger Anders Mikkelsen.

Tre af bilerne er danske, mens de sidste tre kørte på udenlandske nummerplader.

- Derfor har det taget noget tid at finde ud af det hele. Motorvejen kommer også til at være lukket en del af formiddagen, fordi bilinspektøren skal undersøge området, siger vagtchefen.

Desuden er der spildt diesel, som skal samles op, og så skal miljøfolk undersøge, om jord skal fjernes på baggrund af udslippet.

Voldsomt ser det ud (Foto: Per Rasmussen)
Voldsomt ser det ud (Foto: Per Rasmussen)
 

Den store ulykke er sket på motorvejen mellem byerne Tappernøje og Rønnede på Sydsjælland (Foto: Google Maps)
Den store ulykke er sket på motorvejen mellem byerne Tappernøje og Rønnede på Sydsjælland (Foto: Google Maps)
 

1 af 2 En lægehelikopter står klar på motorvejen (Foto: Per Rasmussen)
2 af 2 Voldsomt ser det ud (Foto: Per Rasmussen)