Motorvej spærret på grund af brændende bus

E47 Motorring 3 i sydgående retning ved afkørslen til Herlev/Gladsaxe er i øjeblikket delvist spærret på grund af en brændende bus fra selskabet Movia

Bussen brænder voldsomt. Video: presse-fotos.dk

En bus står i øjeblikket i flammer på E47 Motorring 3 i sydgående retning ved afkørslen til Herlev/Gladsaxe, og to vognbaner er fortsat spærret på ubestemt tid, oplyser Vestegnens Politi.

Lars Jørgensen, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, forklarer, at den brændende bus er en Movia-bus, der ikke var i rute, og at politiet modtog anmeldelsen klokken 19.13.

- Bussen holder selvsagt rigtig dårligt parkeret. Om branden skyldes bremser eller motor, ved vi ikke på nuværende tidspunkt, forklarer vagtchefen, der endnu ikke kan oplyse, hvornår motorvejen atter vil være åben for gennemkørsel.

- Branden er ikke slukket endnu, men næsten. Den er dog så varm, fordi den har været fuldstændigt gennembrændt, at den ikke kan håndteres med det samme. Det er derfor svært at sige, hvornår den kan blive fjernet, forklarer vagtchefen.

På Vejdirektoratets hjemmeside oplyses det, at oprydningsarbejdet tidligst forventes afsluttet kl. 23:00.

Asfalt kan være smeltet
Han oplyser desuden, at motorvejen kan være spærret et godt stykke tid endnu, også selvom bussen bliver fjernet.

- Teknikerne skal vurdere, om bilister efterfølgende kan færdes sikkert på asfalten, der er blevet meget varm og derfor kan være smeltet, siger han.

Henrik Murel kørte tilfældigt forbi den brændende bus, og han beskriver synet som værende 'meget voldsomt'.

- Vi kunne mærke flammerne helt fra den anden side af motorvejen, hvor vi kørte, oplyser han til Ekstra Bladet.

Opdateres ...