Motorvej spærret: Væltet lastbil skal hives op af grøft

Vestmotorvejen er tirsdag aften spærret. Det skyldes et trafikuheld tidligere på dagen, hvor der nu skal ryddes op

Bilister, der skal mod København ad Vestmotorvejen, skal finde sig en anden rute omkring Korsør.

Sådan er meldingen fra Vejdirektoratet, der spærrer motorvejen i østgående retning fra klokken 22 og cirka fire timer frem.

Det skyldes en lastbil, der væltede tirsdag formiddag.

- I stedet for at de skulle fjerne den i eftermiddagsmyldretiden, har de valgt at gøre det om aftenen eller natten i stedet, så det generer trafikken mindst muligt, for de er nødt til at spærre motorvejen, når de skal hive den op, fortæller Camilla Eghøj, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Ved uheldet ramte lastbilen ingen andre køretøjer, og chaufføren er også uskadt. Bjærgningen bliver dog ikke helt nemt, fordi bilen er fyldt med beton.

- Det er nogle store betonelementer, som den har kørt med, og de skal løftes op først. Det er ikke helt unormalt, når det er lastbiler, der vælter på den måde, at man er nødt til at spærre for ligesom at kunne få trækkraft nok, for de vejer trods alt noget, når de skal løftes, siger Camilla Eghøj.

Kør gennem Korsør
Motorvejen bliver spærret ved afkørsel 42 Korsør.

- Så man skal ind igennem Korsør by ad rute 265. Den hedder også Tårnborgvej og bliver senere til Skovvej, når man er kørt gennem Korsør. Den vil vi gerne have folk til at følge ud til rute 150 ved Slagelse Landevej. Så kan man både køre på motorvejen igen ved afkørsel 41 eller 40B, forklarer Camilla Eghøj.

På sin hjemmeside skriver Vejdirektoratet, at Vestmotorvejen vil være spærret fra klokken 22 og fire timer frem. Men måske kan man være heldig og køre uforstyrret af Vestmotorvejen lidt tidligere.

- Vi har sat en lidt pessismistisk tidshorisont, fordi vi ikke har lyst til, at folk skal køre derud og tro, at der er åbemnt og så blive irriterede over, at der er spærret, siger Camilla Eghøj fra Vejdirektoratet.