Mulig bus-krænker anholdt

Den seneste tids krænkelser af kvinder i aarhusianske bybusser er formentlig forbi, efter at 55-årig mand er blevet anholdt af Østjyllands Politi

Det er i bybusser som denne ved telefonsmøgen i det centrale Aarhus, at en 55-årig mand angiveligt har krænket mindst 10 kvinder. Den yngste anmelder af manden var en pige på 14 år. Polfoto
Det er i bybusser som denne ved telefonsmøgen i det centrale Aarhus, at en 55-årig mand angiveligt har krænket mindst 10 kvinder. Den yngste anmelder af manden var en pige på 14 år. Polfoto

En 55-årig mand fra Aarhus blev fredag formiddag anholdt og sigtet for at have befamlet flere unge kvinder i busserne i Aarhus. Han sigtes for i alt 10 tilfælde af blufærdighedskrænkelse og bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus i morgen klokken 10.

- De mange gode vidneudsagn og det billedmateriale, vi har haft til rådighed, har været meget brugbare for os, så en stor tak til alle vidner og forurettede for deres hjælp, siger politikommissær Peter Grove Munk, Østjyllands Politi.

Der bliver formentligt begæret om lukkede døre, hvorfor politiet ikke har yderligere oplysninger om sagen og den anholdte.

Østjyllands Politi hører gerne fra andre kvinder, der er blevet forulempet i en bybus i Aarhus-området under lignende omstændigheder, som dem de andre kvinder har beskrevet.

Dobbelt så mange anmeldelser

Ekstra Bladet skrev torsdag om sagen. På det tidspunkt havde fem kvinder anmeldt en 'cirka 60-årig mand med mellemøstligt udséende' for i forskellige bybusser at have befølt dem eller på anden måde krænket dem.

Antallet af anmeldelser blev på få timer fordoblet efter Ekstra Bladets og andre mediers omtale af sagen, således at 10 tilfælde af blufærdighedskrænkelse var status, da Østjyllands Politi fredag formiddag kunne anholde manden.

- Kvindernes beskrivelser af manden og deres oplevelser med ham er næsten identiske, så vi er ret sikre på, at det er den samme gerningsmand, vi leder efter, sagde kommunikationsrådgiver Janni Lundager, Østjyllands Politi, torsdag til Ekstra Bladet.

Fremgangsmåden har været stort set den samme ved alle hændelserne, oplyser politiet. Manden enten satte sig eller stillede sig ved siden af kvinderne, gav dem komplimenter og begyndte herefter at tage på dem. Det skete blandt andet ved at stryge dem op og ned af håret eller ved beføling på lårene.

Fem kvinder befamlet i Aarhus-busser