Mulig drukneulykke på Præstø Fjord: Mand fundet livløs i vandet

Redningsmandskab har bjærget livløs person tæt på Præstø Havn

Enkelte er kommet til havnen for at overvære redningsindsatsen. Heriblandt nogle af fiskerne, der sejler ud fra Havnepladsen i Præstø. (Foto: Per Rasmussen)
Enkelte er kommet til havnen for at overvære redningsindsatsen. Heriblandt nogle af fiskerne, der sejler ud fra Havnepladsen i Præstø. (Foto: Per Rasmussen)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tirsdag klokken 14.30 fundet en livløs person i Præstø Fjord.

Det oplyser politiet på Twitter.

Eftersøgningen er blandt andet foregået med helikopter, men det var redningsmandskabet i en redningsbåd, som opdagede manden på bunden af fjorden tæt på havnebassinets udmunding i fjorden.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at manden blev bjærget kort efter, at politiet gennede folk væk fra området ud til havnen.

Anmeldelsen indløb via alarmcentralen klokken 12.55.

Både politi og indsatsleder fra det lokale brandvæsen ankom kort efter til Havnepladsen i Præstø, skrev politiet på twitter klokken 13.08.

Ifølge vagtchef Søren Østervig ledte politiet efter en navngiven lokal mand på 42 år.

42-årig mand er savnet. Redningsbåd er sat i vandet. (Foto: Per Rasmussen)
42-årig mand er savnet. Redningsbåd er sat i vandet. (Foto: Per Rasmussen)
 

- Han er gået hjemmefra efter klokken 22 i aftes i det, man kan betegne som nedtrykt sindstilstand, og har været savnet siden, siger Søren Østervig.

Det er mandens kone, som har meldt manden savnet. Hun gik ifølge Ekstra Bladets oplysninger en tur her til morgen for at lede efter sin mand. Ved havnen i Præstø fandt hun mandens mobiltelefon, ligesom hun spottede den ene af mandens træsko i havnebassinet.

Søren Østervig kan endnu ikke fortælle, om det er den 42-årige, som politiet har fundet. Manden skal først identificeres.

Ingen dramatik
Men ellers er der roligt på fjorden i Præstø, oplyste indehaveren af butikken 'Iskutteren' til Ekstra Bladet kort efter, at eftersøgningen gik i gang. Hun har fra sin forretning et godt overblik ud over havneområdet.

- Jeg kan se, at der står en fisker og kigger, og indsatslederen har også været der. Men vi kan ikke se noget. Der er ingen dramatik, siger indehaveren af Iskutteren.

Det var på Præstø Fjord, at en lærer fra Lundby Efterskole omkom for et par år siden, mens en lang række elever blev reddet op fra det iskolde vand, efter at skolen i en dragebåd var taget ud på fjorden. Enkelte måtte genoplives. Senere viste det sig, at en del af eleverne fik alvorlige mén som følge af underafkøling og andre skader som følge af at have befundet sig i lang tid i vandet.