Mulig konflikt under opsejling: Skyderi i boligkvarter

Et skyderi onsdag aften kan være tegn på, at en konflikt mellem to grupper er ved at blusse op på ny i provinsby

Politiet ved Bandidos' klubhus i Østerstræde. Huset har flere gange været mål for attentater i forbindelse med konflikten. Disse optagelser er fra dengang, konflikten var på sit højeste sidst. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Efter at have fundet flere patronhylstre og fået vidneberetninger om brag udelukker politiet i Holbæk ikke, at en ny konflikt kan være under opsejling.

- Det er selvfølgelig noget, vi kigger på. Men vi kan ikke sige noget endnu. Vi efterforsker det helt bredt, siger pressemedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi Camilla Schouw Broholm.

Skyderiet fandt sted onsdag aften i Vangkvarteret i Holbæk, hvor en lokal gruppering holder til.

- Vores formodning er, at det ikke tilfældige, der har skudt efter tilfældige. Det er højest sandsynligt en konflikt mellem personer i Vangkvarteret. Vi ved dog ikke, om det er internt i Vangkvarteret, eller om gruppen i området er i konflikt med nogen ude fra.  

Politiet kørte talstærkt ud til området onsdag aften, da de fik anmeldelser fra bekymrede borgere, der havde hørt skud.

- Vidner har efterfølgende fortalt politiet, at man har se tre biler køre væk fra området, siger pressemedarbejderen.

- Men vi ved ikke, om bilerne har været mål for skyderiet, eller om gerningsmændene har siddet i bilerne. Derfor vil vi gerne høre fra vidner, der har set mere end de tre biler, eller hvem der sad i dem.

Politiet vil torsdagen igennem være til stede i området med hunde, hvor de fortsat vil lede efter spor fra onsdagens skyderi.

I efteråret 2018 var der en større konflikt i området mellem rockerne fra Bandidos, der holdt til i centrum af Holbæk, og grupperingen fra Vangkvarteret.

Ekstra Bladet beskrev konflikten i detaljer i oktober sidste år. Det kan du læse om her:

Brandbomber, håndgranat, skud og økseoverfald: Sådan vurderer politiet konflikt på Vestsjælland