Muslimsk efterskole hyrer nattevagt efter fyrværkeribombe

Elever vækket af kanonslag. Skolen sætter projektører op og hyrer nattevagt

Følg Krimi

Danmarks eneste efterskole med muslimsk profil - Mina Hindholm Efterskole mellem Næstved og Slagelse - har besluttet at hyre en fast nattevagt efter flere episoder med chikane.

Det skriver Sjællandske.

Senest er 30-40 stykker ulovligt fyrværkeri blevet bundet sammen og fyret af uden for skolen tæt på elevernes soveafsnit. Ingen er kommet til skade under hverken den seneste hændelse eller den forrige for en måned siden, hvor facaden på skolen blev vandaliseret med graffiti og smædeskrift mod islam i form af eksempelvis 'fuck islam' og 'islam ud af Danmark'.

Dengang skrev politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands Politi sådan i en pressemeddelelse:

- Det er endnu for tidligt at konkludere noget om evt. gerningsmænd. Men vi har iværksat en målrettet efterforskning i sagen. Vi ser med stor alvor på denne type kriminalitet, og vi vil derfor meget gerne tale med vidner, der kan have oplysninger om hærværket.

Stærkt sammehold
Den seneste episode skete natten til i fredags, skriver Sjællandske. Skolens forstander, Ahmet Deniz, tager sagerne meget alvorligt.

- Sammenholdet er stærkt, men det er ærgerligt, at vi skal bruge energi på det her, siger Ahmet Deniz til Sjællandske.

En af skolens pige-elever så to mænd den pågældende nat, efter at hun og de andre elever vågnede brat ved halv fire-tiden på grund af braget. Hun beskriver de to mænd som sortklædte og omkring 20 år gamle.

Ifølge Ahmet Deniz er det ikke naboerne, som man er uenige med.

- Vi har det godt med vores naboer, siger han.

Skolen har sin berettigelse
Mina Hindholm Efterskole blev skabt i 2014, efter at den aarhusianske fond DIKEV-fonden købte en forladt seminariebygning ved Fuglebjerg mellem Næstved og Slagelse. I det første år var 42 elever indskrevet på skolen, der er den første af sin art i Danmark. Siden har skolen haft så stor succes, at der er kommet en gymnasielinje til.

Skolen opfylder ifølge bestyrelsen på skolen et behov i det danske samfund, hvor der kan være udfordringer med at få forældre til især piger til at lade deres børn indskrive på en efterskole. På Mina Hindholm Efterskole bliver eleverne undervist med respekt for deres tro. Der er blandt andet også etableret bederum på stedet. Og eleverne får mad, som er produceret med respekt for den særlige muslimske måde at tilberede mad på. Blandt andet serveres der alene halal-slagtet kød.

Den idé lader til at have vundet så meget indpas blandt dele af befolkningen, at skolen har oplevet en stor vækst i antallet af elever over de første tre skoleår.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.