Muslimsk forening i Danmark fordømmer Paris-angreb

Dansk Muslimsk Union kalder angrebet i Paris for galskab og tager afstand fra handlingerne.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag bliver også fordømt af Dansk Muslimsk Union (DMU).

I en pressemeddelelse fortæller DMU, der er en paraplyorganisation for flere danske muslimske foreninger såsom Dansk Islamisk Råd og Islamisk Videns- og Informationscenter, at man "tager fuldstændig afstand fra den galskab, som disse mennesker udviser".

Ydermere siger de, at det er muslimske ekstremister, der står bag onsdagens terrorhandling, da magasinet tidligere har trykt satiretegninger af Profeten Muhammed.

Derfor tager unionen skarp afstand fra angrebet:

- Deres handlinger er en foragt for alt, der ikke harmonerer med deres egen totalitære tankegang.

- I dag er de imod mennesker, der har et andet syn på livet og samfundet end dem selv, og i morgen er det alle muslimer, der ikke deler deres ekstreme og forvrængede syn på Islam, der bliver deres mål.

- Sådanne galninge er en trussel, ikke blot mod det samfund, de færdes i, men mod ethvert af disse samfundets borgere, skriver unionen i pressemeddelelsen.

Endvidere opfordrer unionen til besindelse blandt både muslimer og ikke-muslimer.

- Vi må ikke lade ekstremister sætter dagsordenen for, hvordan vores samfund indrettes, eller for hvordan vi skal leve sammen som medborgere.

- Størstedelen af verdens muslimske befolkning, herunder den danske, er velintegrerede mennesker med et fredeligt syn på og balanceret forhold til deres religion, skriver Dansk Muslimsk Union.

Også Den Arabiske Liga og al-Azhar Universitetet i Kairo har fordømt angrebet på Charlie Hebdo.