Annonce:
Annonce:

Muslimsk kvinde overfaldet af ældre ægtepar

En kvinde i 30'erne frygtede for sit liv, da hun lørdag blev overfaldet af et ægtepar. Parret kaldte hende 'perkerluder' og sagde, at hun skulle 'skride hjem, hvor hun kommer fra'

Annonce:
Følg Krimi

Har du været udsat for en hadforbrydelse? Skriv fortroligt til journalist Ditte Lynge på ditte.lynge@eb.dk

På en parkeringsplads i Søborg overfaldt et ældre ægtepar bevæbnet med en ratlås i weekenden en muslimsk kvinde i 30'erne. Det fortæller kvinden, der efterfølgende måtte på skadestuen og behandles for sine skader.

Overfaldet fandt sted lørdag formiddag, bekræfter Københavns Vestegns Politi, der har modtaget en anmeldelse i sagen.

Tirsdag er det en tydeligt påvirket kvinde, Ekstra Bladet taler med. Flere gange under interviewet må hun stoppe og holde pause. Hun frygter at møde ægteparret igen og ønsker derfor ikke at stå frem med sit navn, men avisen er bekendt med hendes identitet.

Annonce:

- Jeg har kvalme og kaster op flere gange om dagen. Jeg sover ikke om natten og tør ikke gå uden for en dør. Jeg har smerter i min nakke og ryg og har fået en voldsom hjernerystelse, fortæller kvinden, der er muslim og bærer tørklæde.

Bankede på bilen
Lørdag formiddag drejede kvinden ind på en parkeringsplads nær Harald Nyborg, hvor hun skulle hente nogle varer.

Men kvinden nåede knap at parkere sin bil, før det hele brød løs.

- Ved siden af bilen står en kvinde og vifter med nogle måtter. Jeg kan høre, at hendes bildør bliver skubbet ind i min og tror først, at det er en fejl, fordi vi holder tæt. Men så fortsætter det fire-fem gange. Da jeg går ud af bilen og spørger, hvad hun laver, vifter hun med hånden, inden hun vender sig om og går, fortæller den forurettede kvinde.

'Just a fucking muslim'
I samme øjeblik kom en mand ud fra butikken og råbte: 'Hvad fanden foregår der?'

Annonce:

- Da jeg fortæller ham, hvad hans kone lige har gjort, stiller han sine ting fra sig, går helt op i ansigtet på mig og råber alt, hvad han kan: 'Prøv at høre, din perkerkælling, hvis du er utilfreds med det, kan du tage dine ting og skrubbe hjem, hvor du kommer fra,' fortæller den yngre kvinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I weekenden blev kvinden overfaldet af et ægtepar, der råbte skældsord efter hende. Foto: Jonas Olufson
I weekenden blev kvinden overfaldet af et ægtepar, der råbte skældsord efter hende. Foto: Jonas Olufson
 

Manden kiggede kvinden lige i øjnene, inden han placerede en snotklat i hovedet på hende.  

- Jeg er helt i chok. Jeg har gået til kampsport og kan normalt godt forsvare mig, men jeg er 1,6 meter høj og når ham kun til under brystet, så jeg kan ikke skubbe ham væk. Konen er kommet ud af bilen, og hun holder mig fast, mens han slår mig på ryggen og skulderen.

- Jeg går fuldstændig i panik og tænker, at jeg skal dø.

Ingen greb ind
På parkeringspladsen stod flere vidner og overværede optrinnet. Ingen greb ind, før en ældre mand kom ud fra samme butik og fik ægteparret væk.

Annonce:

- Det får manden til at gå ind i sin bil, og jeg når lige at tænke, at det hele er slut, da han kommer tilbage med en ratlås i hånden. Han går hen til mig og råber: 'Det er den her, du skal have med, din kælling,' fortæller kvinden.

Manden gjorde an til at slå kvinden i hovedet med ratlåsen, da den ældre mand stillede sig ind foran kvinden og råbte: 'Er du sindssyg? Hvorfor gør du det her?'

- Det er, fordi du er en perkerluder, kælling, svarer han og kører fra stedet. Jeg begynder at græde, da manden, der lige har reddet mig, kigger på mig og siger 'det er også lidt provokerende med dit tørklæde'.

Ægtepar anholdt
Ægteparret, der er hhv. 65 og 66 år, blev samme aften anholdt af politiet. De er nu sigtet for vold, mens den videre efterforskning vil vise, om parret også skal sigtes for trusler og hærværk. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ægteparret erkender episoden, men tilbage i sit hjem undrer den forurettede kvinde sig over, hvorfor sagen ikke efterforskes som et racistisk motiveret overfald.

Annonce:

- Det var ikke bare et almindeligt skænderi, hvor man kommer til at sige nogle grimme ting. De ord og handlinger var nøje gennemtænkt. De gik direkte efter mig, fordi jeg bar tørklæde, og de kunne se, at jeg var muslim, siger kvinden.

Politiet deler ikke samme opfattelse. Her afviste man oprindeligt, at der var tale om en hadforbrydelse uden at ville uddybe hvorfor. Torsdag oplyser Københavns Vestegns Politi, at sigtelsen muligvis bliver udvidet.

FAKTA: Hadforbrydelser

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd har det stor betydning for sagen, hvorvidt der er tale om en hadforbrydelse eller ej. Det skyldes, at det er en skærpende omstændighed, hvis kriminalitet er begået på baggrund af folks had til andre personers etnicitet og tro.

Det kan desuden have store menneskelige omkostninger at blive udsat for en hadforbrydelse. Det forklarer Nanna Margrethe Krusaa, der er jurist og chefkonsulent ved Institut for Menneskerettigheder.

- Helt overordnet kan jeg sige, at hadforbrydelser er den alvorligste form for diskrimination, og det kan have alvorlige konsekvenser for et menneske at blive udsat for en hadforbrydelse. Det påvirker ikke blot ofret selv, men kan også påvirke venner og familie.

- Det er vigtigt, at politiet efterforsker en forbrydelse som en hadforbrydelse, hvis der er noget der tyder på, at forbrydelsen er helt eller delvis motiveret af had til ofret på grund af f.eks. ofrets race, etniske oprindelse eller religion, siger Nanna Margrethe Krusaa.

Hun forklarer desuden, at der findes et ukendt mørketal.

- Vi ved, at antallet af hadforbrydelser, der bliver begået i Danmark, er højere end det antal, der bliver anmeldt til politiet. Hvis et offer for en forbrydelse ikke føler sig taget alvorligt af politiet, er der risiko for, at ofret fremadrettet ikke vil anmelde en lignende forbrydelse, siger Nanna Margrethe Krusaa.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: