Myrdet for 22 år siden: Nu kan mysteriet være løst

Drabet på den blot seksårige dreng Rikki Neave rystede England i 1994 - nu har politiet anholdt en i sagen

Drabet på Rikki Neave har været uopklaret i 22 år. (Foto: PA Photos)
Drabet på Rikki Neave har været uopklaret i 22 år. (Foto: PA Photos)

Det bestialske drab på den blot seksårige skoledreng Rikki Neave rystede England.

Han blev sidst set, da han forlod sit hjem i Welland, Peterborough den 28. november 1994.

Dagen efter blev hans nøgne lig fundet i et skovområde ikke langt fra hans bopæl. Retsmedicinernes dom var klar. Rikki Neave var blevet kvalt.

Men selv om politiet foretog en større efterforskning, er drabet stadig uopklaret den dag i dag, selv om drengens moder blev tiltalt for forbrydelsen. Hun blev dog frikendt af en jury.

Efter 35 år kan Joyces morder være fundet (Foto: Privat) Krimi Gymnasiepige dræbt for 35 år siden: 'Vi har fundet morderen'

Nu ser det dog ud til, at politiet endelig har fået et afgørende gennembrud. Tirsdag har man anholdt en mand i 30'erne, som var teenager, da forbrydelsen fandt sted. Han er igennem hele tirsdagen blevet afhørt på politistationen i Cambrigdeshire.

Det skriver blandt andet The Guardian.

Anholdelsen kommer efter, at politiet genoptog efterforskningen i juni i fjor. Fem måneder senere deltog Rikki Neaves moder i programmet BBC Crimewatch, hvor hun kom en appel til offentligheden om at hjælpe med at finde sin drengs morder.

Den halshuggede kvinde var kun iklædt denne lyserøde kjole fra Mark & Spencer. (Foto: Norfolk Politi) Krimi Gennembrud i 40 år gammelt mord-mysterium: Halshugget lig kan være dansk prostitueret

I programmet offentliggjorde politiet også to tegninger af mænd, som de gerne ville tale med. Det er dog ikke kommet frem, om den anholdte er den ene af de to personer.

'Storbritanniens ondeste mor'
Rikkis moder, Ruth, var på de fleste britiske avisforsider, da hun blev tiltalt for drabet. Flere aviser kaldte hende 'Storbritanniens ondeste mor', og hun blev en af de mest forhadte kvinde i landet.

Hun benægtede at have dræbt sin søn, men til gengæld indrømmede hun at have mishandlet Rikki og hans to søstre. Det kostede Ruth Neave syv år bag tremmer, men til gengæld havde anklagemyndigheden ikke et fældende bevis for, at hun skulle have dræbt sin søn.

Krimi 16 år gammelt mord-mysterium: Sådan fik politiet afgørende bevis

Da politiet genåbnede sagen sidste år stod Rikki Neaves moder frem på en pressekonference og sagde, at hun aldrig har mishandlet sine børn, og at hun blev presset til at tilstå.

Moderens påstand er, at Rikki blev myrdet af en en sex-bande, da hærgede på den tid. Den teori er blevet støttet op af drabschef Paul Fullwood, som sidste år fortalte, at der havde været flere lignende sager, hvor børn blandt andet blev bundet til træer i skoven og efterladt.

  12-årige Kristin Juel Johannessen skulle mødes med en veninde for at bade - hun blev fundet kvalt i en skov. (Foto: Scanpix/privatfoto) Krimi Anholdt 16 år efter pige-mord