Myrdet under skænderi om Facebook

27-årig kvinde blev dræbt af sin mand, da hun blev sur over hans 'utroskab' på Facebook

Milena Yulianova, 27, ville ikke hjælpe sin mand med at få opholdstilladelse og var sur over hans kontakter med andre kvinder på Facebook. (politifoto)
Milena Yulianova, 27, ville ikke hjælpe sin mand med at få opholdstilladelse og var sur over hans kontakter med andre kvinder på Facebook. (politifoto)

Efter blot 15 måneders ægteskab dræbte den 30-årige Jamshaid Khan sin 27-årige hustru med 13 knivstik under et skænderi i parrets lejlighed i London. Det skete, fordi konen blev sur over, at han kontaktede andre kvinder på Facebook.

Tilsyneladende var pakistansk-fødte Jamshaid Khan på udkig efter en ny hustru på Facebook, fordi hans bulgarske kone Milena Yulianova ikke hjalp ham tilstrækkeligt med at få varig opholdstilladelse i Storbrittanien.

Myndighederne havde mistanke om, at deres ægteskab var proforma, og han risikerede at blive udvist. Han var blevet bedt om mere dokumentation for parrets samliv, og Milena nægtede at hjælpe ham.

Derfor oprettede han en profil på Facebook, hvor han udgav sig for at være en succesfuld jurist, i håbet om at finde en ny hustru, der kunne sikre ham opholdstilladelse.

Risikerer fængsel på livstid
Det får han så indtil videre i fængslet. Mandag blev han fundet skyldig i mord ved retten the Old Bailey, og han risikerer livsvarigt fængsel, når dommen falder på fredag.

Jamshaid Khan havde i længere tid været sur over, at hans europæiske hustru ikke kunne skaffe ham den ønskede opholdstilladelse, og på Facebook skrev han til venner, at konen 'allerede var død', og overfor kvindelige kontakter på Facebook kaldte han hende for 'luder'.

Et skænderi kulminerede den 28. januar sidste år, da Milena Yulianova bebrejdede manden for hans kvindelige kontakter på Facebook, og han stak hende ihjel med en køkkenkniv på gulvet i soveværelset. Et stik gik gennem kvindens hjerte, og afværge-læsioner på hænder og arme viste, at hun kæmpede for sit liv.

- Hun angreb mig
Jamshaid Khan sagde i retten, at drabet skete i nødværge, fordi hustruen først angreb ham med kniven. Han afviste, at deres ægteskab var proforma og sagde, at han var 'rystet' over tabet af hustruen.

Juryen i Old Bailey fandt ham skyldig i mord. Efter drabet løb Jamshaid Khan ud på gaden i Nigel Road og stoppede en bil med blod på hænderne og sagde, at han havde stukket sin kone.

Flere tililende forsøgte at hjælpe Milena Yulianova, der lå blødende i lejligheden, og en akutlæge udførte en nødoperation i hendes  hjerte på stedet, men syv timer senere døde hun på hospitalet.

Jamshaid Khan var bygningsarbejder, og hans kone arbejdede som massøse i en saunaklub.

Den pakistanske mand kom til England i april 2011 på et studenter-visum. Parret blev viet ved en muslimsk ceremoni i oktober 2012, før de blev gift ved en civil vielse i december samme år.

Kriminalinspektør Andrew Kelly fra drabsafdelingen hos Metropolitan Police siger i en pressemeddelelse efter skyldig-kendelsen:

- Vi får aldrig rigtigt at vide, hvad der skete mellem Milena og hendes mand den eftermiddag, fordi hun desværre ikke er her og kan fortælle sin side af historien. Men juryen var overbevist om, at Khan forsætligt stak hende ihjel midt under skænderiet, og jeg er tilfreds med afgørelsen.

1 af 2 Jamshaid Khan, 30, risikerer livsvarigt fængsel, når dommen falder på fredag.
2 af 2 Milena Yulianova, 27, ville ikke hjælpe sin mand med at få opholdstilladelse og var sur over hans kontakter med andre kvinder på Facebook. (politifoto)