Mysterium: Død pige uden navn

De kalder hende 'Baby Doe' - og ansigtet af den lille pige har rørt millioner af amerikanere

De kalder hende 'baby Doe' for endnu har ingen sagt, at de ved, hvem det døde barn er. (Foto: Missing & Exploited Children)
De kalder hende 'baby Doe' for endnu har ingen sagt, at de ved, hvem det døde barn er. (Foto: Missing & Exploited Children)

Det er fortsat et mysterium, hvem den cirka 4 år gamle pige er. Siden det computerskabte billede blev offentliggjort for et par uger siden har 50 millioner amerikanere set eller delt billedet på Facebook, og de fleste er dybt rørt over den uidentificerede piges skæbne.

Resterne af pigen, som amerikanske medier har døbt 'Baby Doe' ,blev fundet den 25.juni i en affaldssæk langs kysten på Deer Island udenfor Boston. Det er uvist, hvor længe hun har ligget død, og om affaldssækken med barnet er skyllet i land, eller om den blev dumpet på bredden.

 Trods omfattende retsmedicinske undersøgelser har retsmedicinerne ikke kunnet påvise en præcis dødsårsag. Pigens lig bærer ikke synlige tegn på kvæstelser. I øjeblikket afventer man resultatet af prøver for at se, om hun er blevet forgiftet.

Sagen om barne-liget kan risikere at ende som en såkaldt 'cold case'. Ingen har endnu meldt sig og fortalt, hvem 'Baby Doe' er, så efterforskerne kan komme videre med sagen.

- Hvordan kan det være, at ingen savner hende? spørger amerikanerne på Facebook igen og igen.

I torsdags opdaterede organisationen National Center for Missing & Exploited Children billedet af pigen og tilføjede hende øreringe.

Det var en hasteopgave

Det var Christi Andrews, der er specialist i at genskabe ansigter af uidentificerede personer, som i løbet af fire timer fremstillede computerbilledet af 'Baby Doe' ud fra obduktionen og billeder af liget.

- Det var en haste-opgave, siger hun og forklarer:

- Når jeg har lavet den tekniske del af billedet, tager jeg et sidste langt kig på det. Repræsenterer det den afdøde så troværdigt så muligt og påvirker det den, som kigger på det? Jeg vil have, at alle de billeder, jeg fremstiller får folk til at stoppe op og virkelig kigge ordentligt på det. At den som kender den afdøde kan sige: Jeg ved, hvem det er.

Distrikt-anklager Dan Conley sagde i torsdags til Fox News, at politiet havde efterforsket mange tips om pigen og havde helt konkret tjekket 20 børn efter henvendelser.

- Hvis hun så ud som på billedet, kan vi alle være enige om, at hun har været meget bedårende. Og hun fortjener den værdighed at få en begravelse, siger han.