Mystik om dødsfald: 58-årig fængslet for kvælningsdrab

Mand sigtet for at have slået 34-årig ihjel blev i går varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Foto: Øxenholt Foto
Foto: Øxenholt Foto
Følg Krimi

RETTEN I AARHUS (Ekstra Bladet): En 58-årig mand er sigtet for manddrab ved kvælning på den 34-årige mand, der torsdag blev fundet død på en bænk i Rådhusparken midt i Aarhus.

Det fremgik af sigtelsen, der fredag eftermiddag blev læst op i Retten i Aarhus, hvor den 58-årige er fremstillet i grundlovsforhør.

Dommeren endte med at varetægtsfængsle manden i fire uger på en begrundet mistanke om, at han er skyldig. En kendelse som den sigtede kærede til landsretten.

Den 58-årige mand blev anholdt torsdag aften klokken 23.15 og er siden blevet sigtet efter straffelovens paragraf 237, der omhandler manddrab.

Dertil kom det frem, at man ikke har fundet 'et muligt gerningsvåben'.

Den 34-årige blev fundet i Rådhusparken i Aarhus torsdag klokken 12.13 af en tilfældigt forbipasserende, og sagen har været omgærdet af en del mystik.

Først kunne politiet nemlig ikke sige noget om, hvorvidt der var tale om en forbrydelse, og i næste nu var den 58-årige blevet anholdt og sigtet for drab, selvom politiet ikke havde fastslået hverken dødstidspunkt eller -årsag.

Artiklen fortsætter ...

Den 34-årige mand blev fundet af en tilfældig forbipasserende i Aarhus torsdag.

Lukkede dørene
I retslokalet ankom en spinkel mand i den klassiske, lyseblå fangedragt fra Kriminalforsorgen og med et hvidt tæppe slynget om sig, som om han frøs.

På fødderne havde han et par sorte badesandaler, mens det røde hår på den magre mand var lettere forpjusket.

Under oplæsningen af sigtelsen sad han lettere foroverbøjet, men svarede høfligt og belevent på spørgsmålene fra dommeren. Han lod forstå via sin forsvarer, advokat Henrik Hougaard, at han nægter sig skyldig i drabssigtelsen.

Senioranklager ved Østjyllands Politi Birgitte Ernst begærede som forventet dørene lukket, og på trods af pressens protester fulgte dommer Joy Winter anmodningen.

Det gjorde hun blandt andet af hensyn til det tidlige stadie i efterforskningen, hvor en del vidner stadig mangler at blive afhørt.

Derfor måtte Ekstra Bladets udsendte og resten af den fremmødte presse forlade retslokalet efter oplæsningen af sigtelsen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Hør om de sidste ugers skyderier i København i Ekstra Bladets podcast 'Afhørt' herunder eller i din podcastapp

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt