Mystisk dødsfald på motorvej: Politiet tavs om ung mands rolle

Den unge kvinde, der blev dræbt på Holbækmotorvejen onsdag bliver endeligt identificeret tirsdag. Politiet ønsker dog ikke at sige noget om den mand, der satte hende af i nødsporet, inden hun blev kørt ned

Den unge kvinde bliver endeligt identificeret tirsdag. (Foto: alarm112danmark.dk)
Den unge kvinde bliver endeligt identificeret tirsdag. (Foto: alarm112danmark.dk)

Midt - og Vestsjællands Politi efterforsker stadig det mystiske dødsfald på Holbækmotorvejen sent onsdag aften.

Her kørte en 59-årig kvindelig bilist pludselig over en ung kvinde, der lå som en bylt midt på motorvejen.

Politiet er næsten 100 procent sikre på, at den afdøde er en 18-årig kvinde fra Holbæk, men først tirsdag får man en endelig bekræftelse, når forældrene skal se den afdøde.

Det fortæller Ove Pedersen, der er efterforskningsleder ved Midt- og Vestsjællands Politi, der dog oplyser, at de via flere kendetegn er så godt som 100 procent på, at de ved, hvem den afdøde er.

Teenagepige kørt over og dræbt på motorvej: Ung mand satte hende af

Til gengæld ønsker efterforskningslederen ikke at udtale sig om den unge mand, som satte den afdøde af i nødsporet på motorvejen onsdag aften.

- Vi har afhørt ham et par gange, men vi mangler stadig at tale med flere vidner. Derfor ønsker vi ikke at melde noget ud om endnu, hvad der eventuelt er sket forud for påkørslen, siger Ove Pedersen til Ekstra Bladet, hvor han også fortæller, at man endnu ikke ønsker at sige, hvilken relation den unge mand havde til den afdøde kvinde. 

- Hvad har den unge mand forklaret?

- Det ønsker jeg heller ikke at udtale mig om på nuværende tidspunkt, siger han.

- Har I sigtet nogen i sagen?

- Det ønsker jeg heller ikke at sige noget om. Det er heller ikke et tema, før vi har efterforsket flere forskellige ting, siger efterforskningslederen.

Var i live før påkørsel
Det var cirka klokken 23.15 onsdag aften, at en 62-årig mandlig bilist, der kom kørende mod vest ad Holbækmotorvejen, opdagede, at der lå en bylt i overhalingsbanen. Han valgte at standse i nødsporet for at tjekke, hvad det var.

Men inden manden nåede så langt, kom en 59-årig kvinde kørende. Hun har til politiet fortalt, at hun ville vise hensyn til den 62-årige, som netop var standset i nødsporet. Derfor trak hun ud i overhalingsbanen.

Mystisk dødsfald: Sådan havnede teenagepige på motorvejen

Inden den 59-årige nåede at reagere, var hun kørt ind i den bylt, som altså viste sig at være den 18-årige pige. Det var til at begynde med uklart, om pigen allerede var død, da hun blev ramt. Den 62-årige mand har fortalt politiet, at hun lå helt livløs.

- Men teorien om, at hun skulle være blevet dræbt, og at liget af hende skulle være smidt ud, er altså nu helt afkræftet. Obduktionen har vist, at hun døde af den påkørsel, som hun blev udsat for, forklarer Ove Pedersen til Ekstra Bladet

Som et bump på vejen
Den 59-årige kvindelige bilist, der påkørte den 18-årige, ser ikke ud til at blive sigtet for nogen færdselsovertrædelse, fortæller efterforskningslederen.

- Det er jo en bylt, der ligger ude på motorvejen, det har man ikke en chance for at se. Men vi skal selvfølgelig lige undersøge bilen nærmere, siger efterforskningslederen.

Den 59-årige kvinde var chokeret efter påkørslen, men hun var åndsnærværende nok til, at det var hende selv, der kontaktede politiet. Hun blev efter en afhøring af politiet kørt hjem til sin ægtefælle.

 Mystisk dødsfald: Var i slagsmål og døde fire dage efter

Kvinde fundet død på motorvej: Familie skal hjælpe med identifikation

Mystik: Person fundet død på motorvejen