Mystisk forsvinden: Gennembrud i Lisa-sagen

Missing People har fundet nogle af svenske Lisa Holms ejendele - politiet vil dog ikke sige noget præcist om fundene

17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde fra en café. Siden er flere af hendes ejendele blevet fundet i naturområde nær caféen. Politiet frygter, hun er blevet bortført. (Politifoto)
17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde fra en café. Siden er flere af hendes ejendele blevet fundet i naturområde nær caféen. Politiet frygter, hun er blevet bortført. (Politifoto)

Eftersøgningen af den 17-årige svensker Lisa Holm er gået ind i sit fjerde  kaotiske døgn.

Torsdag har mere end 60 politifolk ledt efter den unge kvinde, hvor de både har brugt heste og har haft hundepatruljer med i jagten.

Desuden har flere hundrede personer fra den frivillige organisation Missing People deltaget, hvilket har betydet, at de har kunne eftersøge store områder.

17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde fra en café. Siden er flere af hendes ejendele blevet fundet i naturområde nær caféen. Politiet frygter, hun er blevet bortført. (Politifoto) Krimi Forsvundne Lisa: Serieforbryder kan stå bag

Fund af ejendele
Og det har givet bonus, skriver svenske Aftonbladet.

Man har nemlig fundet ejendele, der tilhører den unge forsvundne pige.

Lisa Holm er ikke set, siden hun forlod sit arbejde i Kinnekulle søndag aften. (Politifoto) Krimi 17-årig pige savnes: Tjekker mands alibi

Det fortæller Christer Fuxborg, pressetalsmand for politiet, til Aftonbladet:

- Vi har vist det fundne til pigens forældre, og har bekræftet, at det tilhører hende, siger hun og fortsætter.

- Det er selvfølgelig enormt vigtigt og et godt spor i forhold til den videre efterforskning. Vi har fundet omkring ti forskellige ting, siger pressetalsmanden, der af efterforskningsmæssige omstændigheder ikke ønsker at komme nærmere ind på præcis, hvad de har fundet.

17-årige Lisa Holm forsvandt søndag aften på vej hjem fra arbejde på en svensk café. (Politifoto) Krimi Nye spor i sagen om forsvundne Lisa

Det skyldes ifølge pressetalsmanden, at man ikke vil give en eventuel gerningsmand nogle fordele i forhold til den videre efterforskning.

- Vi har tager hunde med ud på det område de næste par dage. Vi ved, at hunde kan opspore ting selv flere dage efter, at der været nogle i området, siger Christer Fuxborg.

Serieforbryder kan stå bag
Missing People, der stod bag fundet, vil heller ikke oplyse, hvad der er fundet i dag torsdag.

- Politiet anser det som meget interessant. Alle er på udgik i dette område, som er 700 meter gange 500 meter stort, siger Kenneth Söderlund, pressechef for Missing People, der fortæller, at der er blevet spærret af i området, hvor fundet er blevet gjort.

På nuværende tidspunkt er der ingen person i forvaring eller mistænkt for at have bortført Lisa Holm.

Svensk politi har sat spekulationer i gang om en eventuel serieforbryder, da en efterforsker afslørede, at sagen om Lisa Holm har mange ligheder med en anden sag fra 1992. Da forsvandt en 22-årig kvinde, Helena Andersson, i samme område. Flere af hendes ting blev dengang fundet, men aldrig kvinden selv.