Mystisk kvinde dukkede op i retssag om trafikdrab: 'Det slutter ikke her'

26-årig mand idømt 20 dagbøder á 200 kroner for uagtsomt at have kørt en 49-årig kvinde ihjel

Bilerne endte uden for motorvejen. Foto: Dan Åsen Hansen
Bilerne endte uden for motorvejen. Foto: Dan Åsen Hansen
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Få minutter inden en retssag om et tragisk færdselsuheld skulle til at gå i gang, dukkede en ukendt kvinde op i retssalen i Nykøbing Falster for at give en besked til en 26-årig mand, som sad tiltalt i sagen.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

- Den her besked er til dig og dine forældre: Uanset hvad dommen bliver i dag, så skal I vide, at det ikke slutter her, sagde kvinden, hvorefter hun forsvandt igen.

Den usædvanlige melding skete torsdag inden sagen om trafikdrabet på en 49-årig kvinde. Hun døde efter en ulykke på Sydmotorvejen ved Holeby på Lolland mandag 13. februar om morgenen.

Om beskeden var ment som en trøst eller en trussel stod ifølge Lolland-Falsters Folketidende ikke umiddelbart klart, men den tiltalte unge mand gav sig efterfølgende til at ryste over hele kroppen og knuge sine hænder.

Bil holdt stille på motorvej
Selve retssagen endte med, at den 26-årige blev dømt skyldig i at have udvist uagtsomhed. Han fik en bøde på i alt 4000 kroner.

På den skæbnesvangre dag var den 26-årige på vej til Jylland efter at have udført servicetjek af sikkerhedsudstyr på en af Scandlines færger i Rødbyhavn. Han fortalte i retten, at han kort efter at have kørt fra færgen ringede til sin chef for at fortælle, at arbejdet var vel udført. Derefter ringede han til sin kæreste i Jylland for at fortælle, hvornår han forventede at være hjemme.

Så skete ulykken. Manden var kørende i en varebil, og med den torpederede han den 49-årige kvindes Peugeot 207, som af uvisse årsager holdt stille i det inderste spor på motorvejen.

Der er ikke noget nødspor på strækningen.

Begge biler havnede inde på en mark.

Seks-årig pige overlevede
Mens den 49-årige kvinde døde af sine kvæstelser, så overlevede en seks-årig pige, som også sad i kvindens bil. Anklageren ville have pigen til at vidne, fordi hun muligvis ville kunne fortælle, hvorfor den 49-årige kvinde pludselig havde standset sin bil. Men forsvareren protesterede med det argument, at pigen ikke var til at stole på.

Hun kunne ifølge forsvareren være blevet påvirket af nærtstående familiemedlemmer, hævdede forsvareren, som også henviste til den mystiske besked forud for retsmødets begyndelse.

Kun et vidne så selve ulykken ske, og vidnet havde kun observeret varebilen trille ind på marken.

En bilinspektør havde undersøgt ulykken og var kommet frem til, at kvindens bils bremselygter havde været aktiveret inden sammenstødet. Han kunne dog ikke fortælle i hvor lang tid, lygterne havde været tændt.

Den 26-årige fik i tillæg til sin dom også en betinget frakendelse af førerretten i tre år.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.