Mystiske brandattentater mod OB: Samme gerningsmand kan stå bag

Fyns Politi efterforsker to brande, som med nøjagtig et halvt års mellemrum har ramt fodboldklubben OB

Fyns Politi efterforsker to brande mod OB's klubhuse, som begge kan være påsatte. Her video fra branden i maj. (Video: Localeyes.dk)

To brande, som med nøjagtig et halvt års mellemrum har ramt OB's klubhus i Ådalen i Odense, kan begge have været påsat. Og politiet vil ikke afvise, at det kan være den samme gerningsmand, der står bag.

Det viser Fyns Politis foreløbige efterforskning af brandene, der skete sent om aftenen og og natten 9. november sidste år og 9. maj i år, skriver Fyens.dk.

Se mere video på Localeyes.dk.

- Det er samme gerningssted, og brandene er opstået på nogenlunde samme tidspunkt, men om det så også er samme gerningsmand, ved vi ikke, siger Carsten Arentoft fra efterforsknings-afdelingen hos Fyns Politi til Fyens.dk.

Fyns Politis teori er, at begge brande er påsatte. Især den første brand 9. november viser tegn på at være påsat, da en pavillon, der blev brugt til omklædningsrum, brændte ned. Ilden under branden dengang fik også fat i en del af taget på selve klubhuset.

Men der er også tegn på, at branden 9. maj er påsat. Politiets brandteknikere har i hvert fald konkluderet, at det ikke er fejl i de elektriske installationer, der har fået et affaldsskur tæt ved klubhuset til at gå op i røg.

- Den er opstået ved noget udefrakommende. Om det så er en forsætlig påsætning, eller om det er uhensigtsmæssig omgang med cigaretskod, ved vi ikke. Vi har ikke nogen konkrete spor at gå efter, siger Carsten Arentoft til Fyens.dk.

Mulig påsat brand ved Odense Boldklub