Når ondskaben er værst: Hendes liv blev ødelagt på ganske få sekunder

Den 21-årige Resham Khan fik hældt ætsende syre i sit ansigt på sin fødselsdag - gerningsmanden er nu anholdt og har været fremstillet i retten i London i dag

Følg Krimi

På ganske få sekunder blev den 21-årige Resham Khans liv totalt ændret, og det skete oven i købet for ganske nylig på hendes fødselsdag den 21. juni. Lige pludselig blev hun ramt af den meningsløse ondskab, da hun sammen med sin 37-årige fætter Jameel Muhktar i en bil holdt for rødt i det østlige London. Pludselig bankede en ukendt mand på bilruden og sprøjtede efterfølgende ætsende syre i deres ansigter og på deres kroppe. Jameel Muhktar forsøgte at køre væk fra gerningsmanden, men syren brændte både i øjnene og på huden, så bilen kørte galt på motorvejen. Den unge Resham og hendes fætter sprang skrigende af smerte ud af bilen og smed deres tøj. De løb nøgne rundt og bad andre mennesker om vand. De tilbragte 45 minutter på motorvejen, mens de ventede på en ambulance. Men til sidst fik de et lift af en bilist, der kørte dem til et nærliggende hospital.

(artiklen fortsætter under billedet)

Resham ses her med sin fætter Jameel. De blev begge udsat for et modbydeligt syre-angreb i London. (foto: GoFundMe)
Resham ses her med sin fætter Jameel. De blev begge udsat for et modbydeligt syre-angreb i London. (foto: GoFundMe)

Min far er seriemorder og dræbte ti: Jeg elsker ham stadig

Således beskrives det forfærdelige syreangreb på hjemmesiden GoFundMe, hvor en af Reshams Khans studie-kammeratere Daniel Mann har startet en indsamling af penge, der skal gå til behandling af Resham Khan i forbindelse med det forfærdelige syre-angreb. Ind til videre er der samlet 470.000 kroner ind.

Tidligere i dag blev den 25-årige John Tomlin ifølge Daily Mail fremstillet i retten i London, hvor han blev sigtet for det modbydelige syre-angreb mod Resham og hendes fætter. Tomlin, der var iklædt en grå t-shirt, og som er let genkendelig på grund af tatoveringerne på sine kinder, sendte luft-kys til publikum i retten.

John Tomlin er sigtet for at kave kastet ætsende syre på Resham Khan og Jameel Muhktar, mens de holdt for rødt lys i Beckton i det østlige London. Politiet har i øvrigt oplyst, at der ikke er noget, der peger på, at syre-angrebet var racistisk eller religiøst motiveret. Man kan håbe på, at den kommende retssag vil kaste lidt mere lys over, hvad der kan få et menneske til at kaste ætsende syre på andre mennesker.

Her ligger Resham i sin seng på hospitalet med alvorlige brandsår på hele kroppen. (foto: GoFundMe)
Her ligger Resham i sin seng på hospitalet med alvorlige brandsår på hele kroppen. (foto: GoFundMe)
 

Mens både Resham og Jameel er indlagt på hospitalet, hvor de bliver behandlet for deres voldsomme skader efter syre-angrebet, fandt den 21-årige Resham mod og kræfter til selv at beskrive den forfærdelige begivenhed på sin twitter-profil, hvor hun blandt andet skrev følgende:

- Vi havde planer om at besøge et spa-bad og spise et godt måltid i byen. Jeg var lige kommet hjem efter et udvekslingsår på Cypern og havde taget toget til London. På min fødselsdag tog min fætter og jeg en tur i bilen om morgenen, og spillede musik og chillede ud på den gode måde. Jeg var jo blevet 21 år.

- Mens vi holdt for rødt lys, smed en mand pludselig syre gennem den åbne bilrude og ind på mig. Og så gik han over til min fætters rude og smed syre på ham.

- Smerten var uudholdelig. Jeg kæmpede for at lukke vinduet. Min fætter kæmpede for at få os væk. Jeg så, at mit tøj simpelthen brændte væk foran mine øjne. Min fætter tråde på speederen, men kort efter kørte vi galt i bilen.

- Vi løb ud på vejen og skreg af smerte, mens vi bad om at få noget vand. Det gjorde vi i hele 45 minutter. En eller anden kørte min nøgne fætter og jeg til et lokalt hospital, hvor vi fik behandling. Vi er siden hen blevet overført til en special afdeling.

Store dele af Reshams krop er også ramt af den ætsende syre. (Foto: GoFundMe)
Store dele af Reshams krop er også ramt af den ætsende syre. (Foto: GoFundMe)
 

Resham Khan har hele tiden været bundet til sin seng og har endnu ikke været i stand til at besøge sin også syre-ramte fætter.

- Jeg er fuldstændig ulykkelig. Jeg bekymrer mig for, om mit liv nogensinde vil blive det samme igen. Syre-angreb i Storbritannien er uhørt for mig. Og så på min 21 års fødselsdag. Jeg kommer aldrig til at ligne mig selv igen.

- Men jeg er så taknemmelig for alle dem, der har bedt for mig. Jeg føler mig også velsignet over, at jeg stadig har mine arme og ben og mine fulde sanser. Men jeg elskede mit ansigt og min krop.

- Jeg ønsker bare, at den fyr bliver fanget. Jeg har allerede givet mine udtalelser til politiet, og der er sikre på, at han vil blive anholdt og ryger i fængsel i meget lang tid. Men hvad med mit ansigt? Det er altså for altid.

Således lyder den lange twitter-tråd fra Resham, der i dag kan glæde sig over, at den angivelige gerningsmand John Tomlin er blevet fremstillet i retten.

John Tomlin blev i dag fremstillet ved retten i London for det modbydelige syre-angreb.(foto: Ritzau/PA)
John Tomlin blev i dag fremstillet ved retten i London for det modbydelige syre-angreb.(foto: Ritzau/PA)

Kira er blevet hånet hele sit liv: ’Hun har intet andet at byde på end patter og røv’

Den smukke Resham blev angrebet på sin 21. års fødselsdag den 21. juni i år. (foto: GoFundMe)
Den smukke Resham blev angrebet på sin 21. års fødselsdag den 21. juni i år. (foto: GoFundMe)
 

Resham havde også planer om at blive model. (foto: GoFundMe)
Resham havde også planer om at blive model. (foto: GoFundMe)
 


 

Resham ansigt er meget medtaget af syre-angrebet. (Foto: GoFundMe)
Resham ansigt er meget medtaget af syre-angrebet. (Foto: GoFundMe)

Se herunder Reshams lange twitter-tråd om syre-angrebet

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?