Nabo efter gaseksplosion: Jeg var i chok

Der lød et rabalder, da et hus med 11 børnehavebørn torsdag blev ramt af en eksplosion. En fire-årig pige er fløjet til Rigshospitalet

Bygningen blev voldsomt medtaget ved eksplosionen (Foto: Tim Visti/Fyens Stiftstidende)
Bygningen blev voldsomt medtaget ved eksplosionen (Foto: Tim Visti/Fyens Stiftstidende)

- Jeg var i chok. Jeg blev meget forskrækket.

Det fortæller en nabo (hendes navn er redaktionen bekendt) til det hus på Højrupvej ved Ringe, Fyn, der torsdag klokken 12.29 blev ramt af en gaseksplosion.

- Min kæreste og jeg var herhjemme. De er jo i gang med at grave til noget varme. Lige pludselig hører vi noget rabalder og kan ikke forstå, hvad søren det er. Da vi kommer ud, ser vi, at nabo-bygningen næsten er halvt væk, siger hun til Ekstra Bladet.

Bygningen blev voldsomt medtaget ved eksplosionen (Foto: Tim Visti/Fyens Stiftstidende) Krimi Hus med 11 børnehavebørn ramt af gaseksplosion

Fire-årig pige fløjet til Rigshospitalet
Ifølge Fyns Politi befandt 11 børnehavebørn og pædagoger fra børnehaven Hjemly i Ringe sig i en tilstødende bygning, hvor der var privat fødselsdag for en pige.

En fire-årig pige kom til skade ved eksplosionen og er blevet fløjet til Rigshospitalet i København med 1. grads forbrændinger, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

– Vi har lige talt med Rigshospitalet, som siger, at pigen har det godt. Det er tilsyneladende ikke så alvorligt, siger vagtchef hos Fyns Politi, Hans Frederiksen, torsdag aften om pigens tilstand.

Forældre er underrettet, og der blev ydet krisehjælp på stedet. Eksplosionen opstod i forbindelse med en udgravning, hvor en gasledning blev beskadiget.

Pædagogerne sang for børnene
Naboen fortæller, at der både var ambulancer, lægebiler, brandbiler og politi til stede efter ulykken, og at børnehavebørnene og pædagogerne opholdt sig i hendes hus efter eksplosionen.

- De blev rykket ned i vores kælder, hvor vi kunne høre pædagogerne synge for dem og sige noget, siger hun og fortæller, at det var for at berolige børnene.

Ifølge naboen er der spærret af på vejen i de næste 24 timer.

- Vi er lukket inde. Vi har fået at vide, at vi gerne må gå ud, men at vi ikke må nærme os huset.

- Vores bil står mellem udgravningen til varme, som de er begyndt på, og bygningen, der er faldet sammen. Så vi er faktisk indespærret her, siger hun.