Nabo til dræbt kvinde: Jeg hørte råb og jamren

En 55-årig kvinde blev torsdag fundet dræbt i sin lejlighed i Kerteminde. Nu fortæller naboen, at der natten til torsdag lød et 'værre spektakel' inde fra kvindens soveværelse

Teknikere var torsdag eftermiddag i gang med undersøgelser efter fundet af den dræbte 55-årige kvinde (video: Ole Frederiksen).

Torsdag formiddag mødte en 21-årig mand op på Odense Universitets Hospital og fortalte, at han havde myrdet sin 55-årige mor. Politiet fandt senere den dræbte kvinde i sin lejlighed i Kerteminde.

Politiet har torsdag aften offentliggjort, at kvinden døde af adskillige knivstik. Dødstidspunktet er endnu ikke kendt.

En nabo til den nu dræbte kvinde fortæller, at hun natten til torsdag kunne høre, at kvinden havde besøg. Naboens soveværelse støder nemlig op mod den nu dræbte kvindes soveværelse.

- Jeg gik i seng klokken 03.00, og der kunne jeg høre en, der skældte ud. Det var en mand, der sagde: 'Hvad er det, du beder mig om? Jeg er ikke bange for dig'. Det har jo nok været hendes søn. Han blev ved med at smække med nogle døre indtil soveværelset, og der lød flere brag derinde fra, fortæller naboen torsdag eftermiddag til Ekstra Bladet.

Ifølge naboen var larmen så høj, at hun ikke kunne falde i søvn.

- På et tidspunkt råbte han højt igen. Jeg forestiller mig, at han har taget fat i kvinden, for hun jamrede sig. Senere blev der slået hårdt med noget. Om det har været på hende eller ved siden af, ved jeg ikke. Jeg hørte hende kun jamre den ene gang, siger naboen til Ekstra Bladet.

'Jeg har hørt optakten til drabet'

Der gik to timer, før der var ro i bygningen. Inden naboen nåede at falde i søvn, overvejede hun, om der var sket kvinden noget.

- Jeg kunne godt høre, at det var helt galt. Efter hun jamrede sig, kom der faktisk en tanke i mig om, at han var ved at slå hende ihjel.

Naboen gjorde ikke noget ved sagen, men ringede torsdag morgen til overboen for at undersøge, om personen havde hørt noget. Overboen havde lagt mærke til en jamren, og kort tid efter ringede hun og fortalte, at politiet var i deres gård.

- Jeg er rystet og temmelig forvirret. Det er frygteligt at vide, at man har hørt, da kvinden blev myrdet. Det har jeg jo åbenbart ligget og hørt optakten til. Det er ikke så rart, fortæller naboen til Ekstra Bladet.

Anholdt og sigtet for drab

Den nu dræbte kvinde flyttede ind i sin lejlighed i Kerteminde sidste forår, men naboerne har ikke set meget til hende.

- Jeg har kun snakket med hende en eller to gange. Jeg ved, at hun havde en kæreste i Odense, som hun var meget ved. Her på det seneste så vi dog tit hendes bil, som sønnen lånte og kørte i, siger kvindens nabo til Ekstra Bladet.

Politiet afspærrede torsdag området ved lejligheden, hvor kvinden blev fundet dræbt. Siden da har politihunde og teknikere arbejdet på stedet (Foto: Ole Frederiksen).
Politiet afspærrede torsdag området ved lejligheden, hvor kvinden blev fundet dræbt. Siden da har politihunde og teknikere arbejdet på stedet (Foto: Ole Frederiksen).

Den 21-årige søn er efterfølgende blevet anholdt og sigtet for mordet på sin mor. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag formiddag, fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Henrik Justesen til Ekstra Bladet torsdag eftermiddag.