Nabo til familietragedie: Manden havde det skidt

Inga Pedersen er meget rystet og skidt tilpas, efter hun har fået at vide, at hendes naboer gennem ti år ikke er mere

Se interviewet med Inga Pedersen her (Video: Ernst van Norde/Redigering: Kristian Hansen)

Det er så forfærdeligt altsammen. Jeg er meget rystet og skidt tilpas.

Sådan siger folkepensionist Inga Pedersen, som gennem ti år har været nabo til det par, som tirsdag morgen ifølge Østjyllands Politi blev fundet døde i det bordeauxfarvede hus på Bavnevej mellem landsbyerne Mellerup og Tvede nordøst for Randers.

Politiet er af den opfattelse, at der er sket en familietragedie. Først har den 40-årige mand tilsyneladende taget livet af sin 45-årige hustru. Og siden har han ifølge politiet taget livet af sig selv.

Det var mandens far, som ifølge Inga Pedersen opdagede, at noget var galt. Han opdagede, at hans svigerdatter lå livløs på gulvet i huset. Han så det gennem et vindue, har han fortalt til politiet.

- Jeg skulle ud af min indkørsel til morgen, men kunne ikke komme forbi, fordi faren holdt der. Jeg tænkte, at han nok var der for at hente sin søn. Jeg ventede lidt, men der skete ikke noget. Så tog jeg mig en kop kaffe mere, siger Inga Pedersen til Ekstra Bladet om optakten til det, der senere skulle ramme hende som et stort chok.

En Falck-bil er netop kørt fra ejendommen på Bavnevej. (Foto: Ernst van Norde)
En Falck-bil er netop kørt fra ejendommen på Bavnevej. (Foto: Ernst van Norde)

Fandt mand på loftet
For øjeblikket efter kom ambulance og politi, og så blev det endnu mere vanskeligt for Inga Pedersen at komme forbi. Inga Pedersen gik derfor hen for at høre, hvad der skete.

- Så siger mandens far, at han ikke har set sin søn, og politiet fortæller, at de nok skal finde ham. Han blev fundet død på loftet, forklarer Inga Pedersen.

Inga Pedersen har slet ikke set tragedien komme. Godt nok havde hun besøg af den 40-årige mandag. De to hilste på hinanden, da den 40-årige kom hjem i taxa. Inga Pedersen stod og ordnede blomster i sin vindueskarm.

- Han vinkede til mig, og jeg vinkede til ham. Der var ikke mere i det. Så senere går jeg i haven i mine egne tanker. Så hører jeg, at han siger 'goddaw Inga'. Jeg siger, at det er længe siden, jeg har set ham, og jeg spørger, om han har været syg. Han fortæller, at han ikke har det så godt, og jeg inviterer ham ind i køkkenet i stedet for, siger Inga Pedersen.

Inde i køkkenet spørger Inga Pedersen, om hun da ikke skal ringe til mandens kone - den 45-årige nu afdøde kvinde.

- Men det skulle jeg ikke, og så lader jeg da være med det, fortsætter Inga Pedersen.

Politiet håber, at folk kan kende en særlig nøglebrik med påskriften 'SSS Siedle'. (Foto: Østjyllands Politi) Krimi Politi finder død mand: Hjælp med at få ham identificeret

Søn i familiepleje
Inga Pedersen spørger også til parrets 11-årige søn, som har boet i familiepleje i en periode. I det hele taget går mange af Inga Pedersens tanker til netop ham.

- Han har tit besøgt mig, da han boede hjemme. En dejlig dreng, der gerne kom ind, fordi han ville give mig en krammer, forklarer Inga Pedersen.

Parret har også en datter i begyndelsen af 20'erne, som er flyttet hjemmefra og bor i Randers.

Ekstra Bladet har talt med flere naboer, som fortæller, at familietragedien har ramt dybt og påvirker mange i kvarteret. Byens præst har også været forbi med sympatitilkendegivelser på adressen, hvor familietragedien foregik.

- Hun har også været inde hos mig, siger Inga Pedersen.

Flere naboer fortæller til Ekstra Bladet, at den 45-årige kvinde arbejdede som rengøringsassistent på et plejecenter i nærheden. Manden havde indimellem deltidsarbejde i et facade-rensefirma, men han var sygemeldt i tiden op til, at tragedien fandt sted.

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere Ekstra Bladets oplysninger i sagen og vil alene fortælle, at der er tale om en familietragedie, hvor en 45-årige kvinde og en 40-årig mand er fundet døde. Politiet ønsker ikke at fortælle, hvordan kvinden er død.