Nabo til Nordea-eksplosion: Vores hus rystede

Området omkring Nordea-pengeautomaten, der natten til torsdag blev forsøgt sprængt, er voldsomt medtaget efter den kraftige eksplosion. Se video

Se, hvor voldsomt det ser ud efter eksplosionen
Følg Krimi

Nattens forsøg på at sprænge en hæveautomat i stykker i Nordea-banken i byen Osted ved Roskilde var en højlydt affære, og skaderne efter den kraftige eksplosion er tydelige.

Hæveautomat sprængt i luften: Dele af banken fløj 100 meter væk

- Vi vågnede ved tre-tiden, fordi vores hus rystede, forklarer Martin, der bor 200 meter fra banken.

- Men vi bliver enige om, at det nok bare er nogle gutter, der er ude for at lave lidt spøg og spas, lyder det fra beboeren, som torsdag formiddag med egne øjne så, hvad der forårsagede nattens voldsomme brag.

- Så giver det lidt mere mening, uddyber han.

Forsøget på at sprænge pengeautomaten torsdag nat har sat sit tydelige spor i det nærliggende område, og der ligger fortsat fragmenter fra de udsatte butikker hele 100 meter væk fra sprængningsstedet.

Bankens facade er voldsomt beskadiget, og fronten på pizzariaet, der ligger ved siden af, er væk.

En medarbejder i den nærliggende Super Brugsen fortæller Ekstra Bladets reporter på stedet, at taget på forretningen nærmest løftede sig, da eksplosionen fandt sted.

- Så det er jo med livet som indsats, når folk laver den slags, udtalte vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi Rene Søe Pedersen til Ekstra Bladet tidligere torsdag.

Beboren Martin fortæller, at han er chokeret over hændelsen, men hans tanker går til butiksindehaveren Sanne, som driver flere af de ramte forretninger:

- Hun har skabt noget liv her i byen og hernede på torvet. Vores tanker er hos hende og hendes projekt, der bare ligger i ruiner nu.

I klippet herover artiklen kan du se, hvor voldsomt det ser ud efter eksplosionen

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+