Nabohjælp snørede julens dummeste tyv

Godt naboskab sørgede for, at en ikke alt for skarp indbrudstyv blev fanget julemorgen

Erik Hansen reagerede lynhurtigt, da en tilbagevendende indbrudstyv forsøgte at stjæle hans nabos bil - uden forhjul på. (Privatfoto)
Erik Hansen reagerede lynhurtigt, da en tilbagevendende indbrudstyv forsøgte at stjæle hans nabos bil - uden forhjul på. (Privatfoto)

En fynsk indbrudstyv må efter juleferien seriøst overveje at skifte profession. Han blev ad to omgange fanget, da han om morgenen juleaftensdag prøvede at stikke af i en bil, som et årvågent naboskab forinden havde pillet forhjulene af.

Mens Dorthe og Stig Stjernsø fra Brylle ved Tommerup var på juleferie, tømte deres nabo Ulrik Tuemand deres postkasse for dem og holdt generelt øje med huset, men søndag 20. december overraskede han en indbrudstyv i aktion.

– Jeg fik øjenkontakt med ham, da han stod inde i deres stue, og så fik han pludselig ild under sålerne, siger Ulrik Tuemand til Ekstra Bladet.

Stjal bilnøglerne
Tyven slap væk med hus- og bilnøgler, men på råd fra politiet skiftede naboerne huslåsen, mens genboen Tom Laursen skruede forhjulene af bilen og klodsede den op i tilfælde af, at tyven skulle komme tilbage.

– Politiet anbefalede faktisk, at vi skulle punktere fordækkene. Men det var for dumt og dyrt, syntes jeg, så jeg skruede hjulene af og tog dem med hjem i stedet for, siger Tom Laursen, som til daglig er lastbilchauffør.

Tyven kom tilbage, men han opdagede tydeligvis ikke, at forhjulene var fjernet.

Julemorgen vågnede familien Stjernsøs anden nabo, Erik Hansen, nemlig til lyden af den opklodsede bil med speederen i bund.

– Jeg troede faktisk, at de måske var kommet tidligt hjem fra ferie.

– Men jeg kender jo min nabos morgenritual med lige at komme ud og ryge en smøg, og da jeg kiggede over, kunne jeg se, at hverken lyset var tændt eller døren åben, som de plejer, fortæller Erik Hansen som til daglig er selvstændig VVS-mand.

– Så jeg skyndte mig at sige til konen, at hun skulle ringe til politiet, og så gik jeg ud i min firmabil, fandt det store jernrør, løb over til bilen og bankede på ruden.

Tilbageholdt tyven
Efter Erik Hansens ankomst kom også Tom Laursen til, og det lykkedes naboerne at tilbageholde tyven, indtil politiet ankom.

Dorthe og Stig Stjernsø er meget taknemmelige for deres naboers årvågne ageren.

– De har gjort alt, hvad man kan håbe på som nabo. Og mere til. Men at tyven skulle prøve alle gear, før han indså, at der ingen hjul var på bilen – ja, det er dumt, fortæller Stig Stjernsøe med et grin.

I tyvens hjem blev der ifølge Fyens Stiftstidende fundet flere tyvekoster, og han er derfor sigtet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Fyns Politi.

1 af 2 Tom Laursen var fremsynet nok til at fjerne forhjulene på sin nabos bil, så en tilbagevendende indbrudstyv ikke kunne køre afsted med den. (Privatfoto)
2 af 2 Erik Hansen reagerede lynhurtigt, da en tilbagevendende indbrudstyv forsøgte at stjæle hans nabos bil - uden forhjul på. (Privatfoto)