Annonce:
Annonce:

Nægter drab: Offer stukket 16 gange

En obduktion viste ikke færre end 16 stiksår på 29-årig socialpædagogs krop efter knivangreb

Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): Den muskuløse socialpædagog Yamma Ahamadzai udåndede efter at være blevet ramt af 16 stiksår og snitsår, heriblandt i hjertet.

Det forklarede en overlæge, der vidnede i retten fredag.

Dræbt på arbejde
En kvindelig pårørende hulkede sagte, da anklageren gennemgik de mange stik, at Yamma fik under knivangrebet 30. december 2020, hvor en beboer på det socialpsykiatriske bosted Ørbækskilde i Fårevejle stak ham ned.

Den 20-årige beboer, der var 19 år på gerningstidspunktet, har erkendt, at det var ham, der angreb socialpædagogen med en springkniv.

Episoden skete efter måneders ulmende konflikt mellem beboeren og Yamma, der kulminerede efter et skænderi, hvor Yamma, ifølge den drabstiltalte selv, havde kaldt ham et 'pattebarn'.

Annonce:

Fredag formiddag vidnede en forbipasserende, der påbegyndte førstehjælp umiddelbart efter angrebet, der endte ude på et græsareal foran bostedet, men det var for sent.

Ifølge den 20-åriges forsvarsadvokat Erbil Kaya, gør hans klient sig kun skyldig i vold med døden til følge, og ikke drab som anklagemyndigheden har tiltalt ham for.

Efter drabet demonstrerede Yammas familie på gerningsstedet for at gøre opmærksom på sikkerhedsforholdene for de ansatte i psykiatrien. Foto: Tariq Mikkel Khan
Efter drabet demonstrerede Yammas familie på gerningsstedet for at gøre opmærksom på sikkerhedsforholdene for de ansatte i psykiatrien. Foto: Tariq Mikkel Khan

Led af psykisk sygdom
Under fredagens retsmøde stirrede den drabstiltalte mand for det meste på sine hænder, der lå foldet på bordet foran ham, når han ikke i længere perioder lukkede øjnene.

Det kom frem i retten, at den 20-årige mand lider af paranoid skizofreni og beskrives som følelsmæssig ustabil. Han bliver intensivt medicineret med antipsykotisk medicin.

Af den årsag bekendtgjorde anklageren, at hun vil kræve, at den 20-årige skal sanktioneres med en psykiatrisk anbringelse uden længstetid.

Der forventes dom 15. september.

Ekstra Bladet følger sagen..

 

Drab udløste påbud til bosted:

Bostedet, hvor Yamma Ahamadzai var ansat og den på det tidspunkt 19-årige mand var beboer, oplyste efter drabet i en redegørelse til Socialtilsyn Øst, at gerningsmanden mand havde været ophidset og vred kort inden knivstikkeriet.

Folketingets Social- og Indenrigsudvalg rejste efterfølgende en række spørgsmål til social- og ældreminister Astrid Krag (S) omkring omstændighederne.

Det fremgår af ministerens svar, at Yamma Ahamadzai var alene på arbejde med beboeren den dag.

Efter drabet fik opholdsstedet to strakspåbud af arbejdstilsynet.

Under retssagen blev det dokumenteret, at påbuddene kom efter, at arbejdstilsynet havde konstateret, at bostedets ansatte var i overhængende risiko for fysisk og psykiske skader, som følge af at arbejde på Ørbækskilde.

Eksempelvis var bostedets knive frit tilgængelige for de psykisk syge beboere.

Se stedet, hvor drabet skete.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: