Nægter talrige pigevoldtægter i pizzeria: 50-årigs forklaring holdes hemmelig

Retten i Næstved valgte at give 50-årig mand lov til at forklare sig bag lukkede døre om talrige voldtægter af en lille pige, som han sidder tiltalt for

Retten i Næstved valgte at lukke dørene hermetisk i under den tiltalte og den forurettede kvindes forklaring. Foto: Per Rasmussen
Retten i Næstved valgte at lukke dørene hermetisk i under den tiltalte og den forurettede kvindes forklaring. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

Det er begrænset, hvad offentligheden i det hele taget får at vide om en i dag 50-årig mands påståede sexovergreb mod en lille pige i baglokalet på et pizzeria i Ubby ved Kalundborg og på to private adresser i Slagelse i årene mellem 2001 og 2005. Pizzeriaet har efterfølgende fået ny ejer.

For dommeren ved Retten i Næstved valgte fredag meget usædvanligt at lukke dørene, da den 50-årige tiltalte skulle udspørges til det alvorlige anklageskrift af anklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Dørlukningen skete efter en anmodning fra forsvareren. Og det betød, at tilhørerne i retten blev nødt til at forlade lokalet.

- Det var hensynet til sagens aktører, som gjorde, at dørene blev lukket, siger Susanne Bluhm til Ekstra Bladet.

Ifølge anklageskriftet har manden 'mange gange' haft samleje med en i dag 23-årig kvinde over de fem år, fra pigen var otte, til hun blev 13. Det er ifølge politiet sket ved, at manden har udnyttet sin fysiske og psykiske overlegenhed til at gennemføre samleje med hende.

Det er tidligere kommet frem, at manden nægter at have begået de mange overgreb.

Tiltale: Otte-årig voldtaget i pizzeria

Af anklageskriftet fremgår det ikke, om pigen har gjort voldsom modstand, eller om hun i stedet har været passiv, mens manden begik overgrebene, og det får offentligheden sandsynligvis heller ikke svar på.

For også kvinden afgav sin forklaring bag lukkede døre.

Hvad er grunden til, at der går så mange år, før kvinden vælger at fortælle, hvad der er sket?

- Jeg kan ikke komme ind på, hvad kvinden har forklaret i retten. For hendes forklaring blev også afgivet bag lukkede døre, siger Susanne Bluhm til Ekstra Bladet.

Tre vidner, som ifølge Susanne Bluhm ikke selv har overværet noget som helst af det skete, afgav også forklaring i retten. Det var forurettedes mor, bror og også en ven til den tiltalte 50-årige.

Deres forklaringer skulle først og fremmest være med til at kaste lys over, hvordan de betragtede forholdet mellem pigen og den 50-årige, mens overgrebene angiveligt skulle være stået på.

Det var egentlig planen, at der fredag skulle falde dom. Men afhøringen af tiltalte og offeret samt de tre vidner tog så lang tid, at retten har valgt at bruge endnu en retsdag på sagen.

- Der skal resten af bevisførelsen ske, ligesom der også skal procederes. Retten forventer, at der afsiges skyldkendelse derefter, siger Susanne Bluhm til Ekstra Bladet.

Det er ikke sikkert, at der afsiges dom på fredag. Retten overvejer i den næste uges tid, om der skal bruges tid på at få udarbejdet en mentalerklæring på den tiltalte, der ikke på noget tidspunkt har siddet varetægtsfængslet i sagen.

Næste retsmøde i sagen er fredag 12. august.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind