Nær ven om fængslet: Det er ikke nemt for Peter

Ubåds-fantasten Peter Madsen er vant til højt til loftet og at kunne sætte sine egne rammer. Derfor forudser hans ven, at fængslet er svært for ham

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Den nu drabssigtede Peter Madsen har haft behov for at leve et liv, hvor han kunne arbejde på sine projekter i værkstedet fra morgen til aften eller endda sove i sin ubåd, hvis det var det, han havde lyst til.

Derfor er livet som arrestant i Vestre Fængsel ikke nemt for ham. Det er hans nære ven og samarbejdspartner gennem ti år, Christoffer Meyer, overbevist om.

- Peter er et menneske, som har behov for at leve i et miljø, hvor der er højt til loftet. Jeg kan ikke forestille mig, at det er nemt for Peter at leve i et meget kontrolleret miljø, hvor alt foregår ’klokken det, gør vi sådan’, ’klokken det, gør vi sådan’. Det er ikke sådan, Peter er som menneske, siger Christoffer Meyer.

Christoffer Meyer ved, hvor meget Peter Madsen har brug for højt til loftet. Han forestiller sig, at fængslets firkantede regime er svært for Peter Madsen. Foto: Anthon Unger
Christoffer Meyer ved, hvor meget Peter Madsen har brug for højt til loftet. Han forestiller sig, at fængslets firkantede regime er svært for Peter Madsen. Foto: Anthon Unger

Torso var nøgen: Efterlyser disse ting

Hverdagen i fængslet er meget ordnet og regelret. Peter Madsen har besøgs- og brevkontrol, og selv om han ikke er fængslet i isolation, har han i følge Ekstra Bladet oplysninger, valgt at gå i frivillig isolation, hvor han ikke har omgang med de øvrige fanger.

Varetægtsfængslet: Peter Madsen går i frivillig isolation

Tænke store tanker
Normalt begår Peter Madsen sig på Refshaleøen, hvor man får ondt i nakken, når man kigger op.

- Han er måske impulsiv i den forstand, at hvis jeg har lyst til at gøre det her i dag, så gør jeg det i dag. Vi har haft mange gode samtaler, hvor vi har gået og kigget op og sagt, hvor er det fedt at være ude på Refshaleøen, fordi der er bare højt. Man kan tænke store tanker, som vi tit har talt om. Og det tror jeg ikke, man kan derinde, siger Christoffer Meyer, der forestiller sig, at han allerede nu er i gang med at skrible nye tanker om projekter, som han synes, det kunne være spændende at realisere, ned. 

Peter Madsens ven i chok: Jeg kan ikke se ham i øjnene

- Hvor urealistisk det så end i sidste ende viser sig at være, siger han.

Da Ekstra Bladet talte med Peter Madsens halvbror Benny Egesø i sidste uge, forholdt han sig også til, hvordan han troede, at hans bror ville klare at være lukket inde.

- Jeg gik og frygtede, at manden ville blive sindssyg. For Peter er et menneske, der har brug for store vidder til at folde sig ud på. Men jeg håber, at det går godt, sagde han.

Da Peter Madsen og hans kompagnon Kristian von Bengtson er i TV 2 s 'Go' Morgen Danmark' i 2005, giver Peter Madsen et indblik i sin frygt for kedsomhed, da han fortæller om sine planer om at blive skudt ud i rummet, og Line Baun Danielsen spørger ham, hvad pokker han vil lave i rummet:

- Jeg skal forsøge på at undgå at kede mmig. Mange mennesker erkender som 37-årige, at de snart er fyrre, fede og færdige. De sidder med et kedeligt job i et kedeligt hus med en kedelig hustru ... jeg leder efter det, der rigtig tænder mig ... og jeg frygter meget mere at dø gammel, ensom og forladt på et plejehjem end at omkomme i en hjemmebygget raket, siger han i interviewet ifølge bogen 'Raket-Madsen', skrevet af Thomas Djursing.

Peter Madsens vilde liv