Næstekærlighed eller PR-stunt? Rockere serverer flæsk for hjemløse

Rockervest til grisefest: Det var ikke et tæskehold, men et flæskehold, der gik på gaden og serverede gris og øl til hjemløse

Et for nogen særpræget syn på Christianshavns Torv: Rockere, der serverer flæsk for hjemløse. Foto: Bandidos MC Denmarks Facebookside
Et for nogen særpræget syn på Christianshavns Torv: Rockere, der serverer flæsk for hjemløse. Foto: Bandidos MC Denmarks Facebookside
Følg Krimi

Bandidos er kommet i julehumør. Lillejuleaften sendte rockerklubben et helt flæskehold på gaden, der tog opstilling på Christianshavns Torv i København. Her serverede de øl og vand og hjemmelavede flæskestegssandwich til hjemløse og tilfældige christianshavnere.

På klubbens Facebookside skriver Bandidos selv om arrangementet: 'Vi gik i køkkenet fra kl 14.00 og serverede herlighederne kl 17.30 til stor glæde for både hjemløse og de borgere der lystede lidt godt til ganen.. vi takker alle dem der hjalp med maden og takker for lånet af køkkenet. Rigtig god jul til alle'.

Artiklen fortsætter under billedet
'


Vi har rigeligt
- Er det her ikke bare et PR-stunt for at få et bedre ry?
- Det vil I jo altid sige, ligegyldigt, hvad jeg siger til dig, siger Bandidos' talsmand Kent 'Kemo' Sørensen til Ekstra Bladet.

- I vores øjne er det sådan, at der er nogen  der har meget, og nogen der har lidt. De hjemløse har absolut ingenting, så jeg ved ikke hvor meget jul, de holder. Jeg tvivler på, at de har en familie eller andre at komme hjem til, for så boede de nok ikke på gaden. Det her initiativ var ment som, at de skal have det rart, ligesom vi andre har det rart. Det eneste vi kan gøre, er at dele ud af det, vi andre har rigeligt af. Og vi har tilsyneladende rigeligt, så vi kunne give dem en flæskestegssandwich og lidt at drikke.

- Men hvor kommer pengene fra?
- Spørger du seriøst om det? Hvor får du dine penge fra?

- Dem tjener jeg på mit arbejde.
- Ja, og det samme gør vi. Fuldstændig på lige fod med andre borgere i landet.

- Så det her arrangement er ikke noget, I finansierer med kriminalitet?
- Ej, det er simpelthen for useriøst. Jeg går på arbejde på lige fod med alle mulige andre borgere her i landet, og jeg betaler min skat.

Artiklen fortsætter under billedet
 

Kent 'Kemo' Sørensen forsikrer, at flæskestegens svær var helt sprøde. Foto: Bandidos MC Denmarks Facebookside
Kent 'Kemo' Sørensen forsikrer, at flæskestegens svær var helt sprøde. Foto: Bandidos MC Denmarks Facebookside

Vi er mennesker som alle andre
- Men en relativt stor del af jeres medlemmer er jo alt andet lige dømt for kriminalitet.
- Hvad bygger du det på? Jeg mener ikke, det er en relativt stor del. Dem, der iblandt os begår kriminalitet, bliver taget og dømt på lige fod med alle andre kriminelle i hele Danmark. Det afspejler det samfund, vi lever i.

- I vil altid fokusere på det negative, i stedet for at se, at vi har gjort en gerning, som har gjort nogle mennesker glade. Vi er mennesker, som alle andre og har de samme ting inde på livet. Vi er ikke anderledes, fordi vi bærer rygmærke og har en interesse for motorcykler.

- Så det her er ikke noget, I gør for at genoprette karma?
- Det er sindssygt dumme spørgsmål, du stiller. Der vil være masser af mennesker i samfundet, der siger, at det her er et PR-stunt, men for hvad? Hvad skulle vi få ud af det? Vi har intet at vinde. De eneste, der vandt noget i går, er de mennesker, der lever på bunden af samfundet og fik noget at spise.

- Men I er jo kendt for kriminalitet i den brede offentlighed, så god omtale kunne måske ændre det?
- Der vil altid være 50 procent af landets befolkning, der synes, vi er nogle narrehatte. Uanset hvad vi gør, så det ændrer intet. Og det er på grund af sådan nogle som jer (Ekstra Bladet red. ). I skal tjene penge og har brug for et uhyre - det er blandt andet os.

Julestemning på Christianshavns Torv. Foto: Bandidos MC Denmarks Facebookside
Julestemning på Christianshavns Torv. Foto: Bandidos MC Denmarks Facebookside

Skud i gaden er forkasteligt
- Vi kan jo ikke ignorere, hvis folk med tilknytning til Bandidos eller HA er involveret i en skudepisode?
- Nej, det skal I heller ikke. Jeg synes da også, det er forkasteligt, hvis nogen skyder i gaderne. Men I går aldrig ind og se på, hvad vi ellers foretager os. I har ikke lyst til at gå dybere ind i, hvad der rør sig i bikermiljøet. Hvor var I, da vi igen i år samlede ind til Kræftens Bekæmpelse for eksempel?

- Bandidos er en stor motorcykelklub. Hvis Jens skyder en mand på gaden, så er det hans ansvar - ikke Bandidos. Det har vi ikke en skid med at gøre.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+