Næstformand hos Red Barnet dømt for at krænke dreng

48-årig tidligere lokalpolitiker og næstformand i lokalafdeling hos Red Barnet tog 13-årig dreng med til nudist-badestrand, hvor han viste ham perfekte steder til at belure nøgne mennesker

En 48-årig tidligere næstformand i Red Barnets lokalafdeling på Lolland er blevet idømt en betinget fængselsstraf for at krænke en 13-årig drengs blufærdighed. (Foto: Per Rasmussen)
En 48-årig tidligere næstformand i Red Barnets lokalafdeling på Lolland er blevet idømt en betinget fængselsstraf for at krænke en 13-årig drengs blufærdighed. (Foto: Per Rasmussen)

En 48-årig tidligere næstformand i en af Red Barnets lokalafdelinger er tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at krænke en 13-årig drengs blufærdighed.

Det fortæller Lolland-Falsters Folketidende.

Manden blev dømt for sidste sommer at have taget sin venindes 13-årige søn med til en nudistbadestrand på Fejø. Her skulle manden have vist drengen gode steder, hvor man kunne ligge og lure på nøgne mennesker. Senere skulle den 48-årige have badet nøgen foran den 13-årige på Sletteren Strand.

Den 48-årige nægtede sig skyldig i anklagen.

Dommer Karsten Tougaard Kristensen fortalte i sin begrundelse, at det ikke i sig selv er ulovligt at bade nøgen på en strand.

- Men når du er alene med drengen og har ham i din varetægt, så bliver det en blufærdighedskrænkelse, sagde Karsten Tougaard Kristensen ifølge Lolland-Falsters Folketidende.

Han lagde vægt på den 13-åriges egen forklaring, der efter rettens opfattelse var troværdig.

Den 48-årige valgte desuden også at trække sig som konservativt byrådsmedlem i Lolland Kommune, da sigtelsen mod ham blev rejst sidste år.

Det er ikke første gang, at den 48-årige bliver dømt for at krænke andres blufærdighed. I 2008 blev han idømt dagbøder for at have berørt en ung mands kønsorganer i Frederiksberg Svømmehal.

Den dømte udbad sig de lovformelige 14 dages betænkningstid med hensyn til eventuel anke af dommen.