Annonce:
Annonce:

Nanna bange for at vidne: De gør mig angst

Frustreret Mads til Nanna efter overfaldet: - Det er din egen skyld

Nanna Skovmand blev slemt tilredt, da hun blev overfaldet på Vesterbro i København. Foto: Privat
Nanna Skovmand blev slemt tilredt, da hun blev overfaldet på Vesterbro i København. Foto: Privat
Annonce:
Følg Krimi

Ritzau live-blogger fra retssagen. Følg live-dækningen under artiklen:

Overfaldet på Nanna Skovmand og hendes kæreste Mads Schøllhammer har påvirket den unge kvinde så meget, at hun ikke magter at afgive sin forklaring, mens de fire tiltalte er til stede i retten. Det har hun netop forklaret i retten.

- Deres tilstedeværelse gør mig meget angst. Jeg er bange for, at jeg ikke kan tale og sætte ordene sammen, hvis de er til stede, lød det fra Nanna, hvilket fik retsformand Jens Stausbøll til at beslutte, at de fire tiltalte ikke skal være til stede i retslokalet under Nanna Skovmands forklaring.

Forinden har den 25-årige vognmand Mads Schøllhammer afgivet forklaring.

Han forklarede, at det var en ung fyr på 16-17 år, der startede det meget omtalte overfald på ham og Nanna Skovmand julenat klokken ca. 00.10 på Vesterbro i København.

Annonce:

Fire unge i alderen 16-19 år er tiltalt for den grove vold i forening. Men ifølge Mads Schøllhammer deltog også en femte mand i overfaldet. Ligesom der, ifølge Mads, var en af de fem, der forsøgte at stoppe overfaldet og få de andre væk.

Tiltalt for overfald på Nanna: Grinede i retten

I retten kom det ligeledes frem, at Mads Schøllhammer og Nanna Skovmand i marts har mødtes med en af de tiltalte i konfliktråd. Det drejer sig om den 19-årige tiltalte.

Ifølge Mads Schøllhammer var den tiltalte oprigtigt ked af situationen, og det der var sket, og det kom frem, at det var den 19-årige, der havde forsøgt at stoppe overfaldet.

Sigtet for overfald på Nanna: Dømt til udvisning to gange

Parret havde holdt juleaften hos Mads Schølhammers far og havde taget en taxa hjem til Vesterbro, hvor de gik de sidste skridt med julegaverne fra Enghave Plads til gaden, hvor de bor.

- Da vi kom om hjørnet fra Flensborggade kom en ung knægt - en lille dreng på 16-17 år, kørende på cykel. Han var meget oppe at køre og hidsede sig op. Det var mit indtryk, at han søgte en konflikt, sagde Mads Schøllhammer.

Annonce:

Ifølge Mads Schøllhammer spurgte den unge dreng: 'Hvad glor I på?'

Parret ignorerede den unge fyr, forklarede han.

Smilede til vennerne: Sigtede fortsat fængslet

- Men han blev ved med at råbe. Han råbte, om han skulle voldtage os og sagde, at han ville kneppe os, men vi ignorerede ham fortsat og gik videre. Han spurgte os, om han skulle stikke os ned. Han begyndte derefter at gå hen imod os. Jeg gav Nanna julegaverne og spurgte ham, hvorfor han var så meget oppe at køre, og hvad han havde gang i.

Fortroligt notat: Volds-sigtede unge nægtede at modtage hjælp

- Så blev jeg slået ned med en flaske. Jeg kunne mærke det og høre den splintredes, og jeg blødte fra venstre tinding. Jeg stod derefter og dinglede lidt og prøvede at få fat i ham. Jeg registrerede derefter,  at der kom i hvert fald fire personer op fra kælderen og løb på en række ud mellem bilerne.

Annonce:

Ifølge Mads Schøllhammer løb de direkte hen imod ham og begyndte at slå.

- De røg alle på mig. X (navn udeladt, red.)  slog mig i hovedet med en genstand, sagde Mads og udpegede direkte en af de tiltalte.

Det hele gik meget hurtigt.

Femte mand fængslet for overfaldet på Nanna og hendes kæreste

- Lige pludselig stod de alle rundt om mig og sparkede og slog både med knytnæver og en kædelås, fortalte Mads i retten.

På et tidspunkt kom han ned at ligge. Det sortnede for ham, og han mener selv, at han mistede bevidstheden.

- Det næste jeg husker er, at jeg kommer på benene, og at Nanna ligger og skriger. Jeg kom til mig selv ude på vejen, og der lå hun på jorden. Jeg ser, at hun bløder rigtig meget fra panden, næsen og hovedet og er meget i chok.

Nanna efter grov julevold: Det handler ikke om hudfarve

Annonce:

Ifølge Mads Schøllhammer var han meget ophidset efter overfaldet, og det kom ligeledes frem i retten, at han efterfølgende havde råbt til Nanna, at det var hendes egen skyld.

- Jeg var frustreret, sagde Mads Schøllhammer, der bekræftede, at han mente, at overfaldet på Nanna kunne være undgået, hvis hun ikke havde blandet sig.

Nanna: Jeg blev slået ned med kæder juleaften

Ekstra Bladet følger retssagen.

Ritzau live-blogger fra retssagen. Følg live-dækningen her:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: