Annonce:
Annonce:

Nanna efter grov julevold: Det handler ikke om hudfarve

Nanna og kæresten Mads blev brutalt slået ned juleaften. Episoden har skabt en racistisk debat på facebook - og det er Nanna ked af

Annonce:
Følg Krimi

Nanna Skovmand og kæresten Mads blev slået med jernkæder på Vesterbro i København.

Kæresteparret blev slået ned af en gruppe unge udlændinge, da de var på vej hjem fra juleaften hos Mads' familie.

Overfaldet var særdeles groft. Nanna blev væltet om på jorden og blev slået med kæder i ansigtet, så hun blandt andet flækkede læben og mistede en tand.

Hele historien om overfaldet kan du læse her: Nanna: Jeg blev slået ned med kæder juleaften

I kølvandet på historien har debatten raset på facebook, og en del kommentarer har haft racistisk indhold. Men det er Nanna ked af. For det er slet ikke det, det handler om.

Derfor har både hun og kæresten Mads lørdag skrevet en besked på facebook.

Her er hvad Nanna skriver:

VIGTIGT AT DETTE BLIVER LÆST OG DELT!

Annonce:

Vi er dybt taknemmlig og overrasket over alle de mennesker, der har sendt deres omsorg og varme ord til Mads og jeg. Og det rører os, at vi har sådan en stor opbakning. Vi ville gerne svare på alle de beskeder, folk sender til os. Men lige nu bruger vi meget tid sammen og vores familie.
At det kommer til at handle om  racisme, bliver vi ked af, for det er ikke dér, fokus skal ligge. Det skal ligge i den forbrydelse, der blev begået. Når man handler så voldsomt og hadsk mod andre med så massiv en vrede, handler det nok mest af alt om, hvor forkert og udenfor man selv føler sig - og at det vækker så voldsom en vrede mod andre, fordi man selv er låst fast i en syg tænkning og vrangforestilling om ,at det er andres skyld, at man føler sig forkert? De keder sig, er vrede, har ikke en vigtig funktion i samfundet, er ikke integreret eller føler sig inkluderet, og de kan kun finde ud af at agere med vrede og vold! Det handler ikke om tro eller hudfarve, det handler om ikke at føle sig som en del af et fællesskab, om ikke at VIDE, hvad man selv skal gøre, for at blive en del af fællesskabet! 
Mit ønske er, at de, som har gjort det her, selvfølgelig skal have deres straf. Og grunden til, jeg nævner i min facebook-opdatering, at det er indvandrere, er fordi det er faktuelt. Havde det været danske drenge, havde jeg også skrevet det. Det handler ikke om racisme, men om hvad der får drenge til at gøre sådan, og fokus fremover burde være på, hvordan vi undgår vold i vores gader. Lige meget hvem der står bag, og hvem det går ud over.

 

Og her er, hvad kæresten Mads skriver:

Hej alle, må desværre lige slå fast med det samme, at jeg ikke er fra nogle højre  eller venstre-orienterede miljøer. Der er gået en del rygter omkring mit cover billede - nu er det så nået så vidt på diverse forum - at det er vendt til et cover billede med teksten 'Danmark for danskere'
Heldigvis er jeg ligeglad med hvad folk tror, mine danske og muslimske venner ved hvem jeg er, hvad jeg står inde for, og hvad min holdning er til tingene. Så må alle andre tro hvad de vil. For hvis folk tror jeg selv har startet et slagsmål mod 4-5 mand med flasker og kæder - ene mand. Så tror jeg det er jer den er gal med.

Håber I alle får en fortsat god jul og et godt nytår

 

Der er stadig ingen anholdte i voldssagen mod Nanna og hendes kæreste.

Annonce:

Politiet har et signalement på to af overfaldsmændene. Det går på:

A: Mand, udlænding, mulig somalisk baggrund 16-17 år iført lyseblå hættetrøje, mørkt tøj og hvide sneakers-sko.

B: Mand, måske somalisk, 16-17 år, skaldet iført sort dynejakke med hvid hættetrøje, lyse jeans og mørke sko.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: