Nanna: Nu tør jeg ikke gå udenfor en dør

- Men jeg håber, at den 16-årige har fået en forskrækkelse og passer sin skole og laver sine lektier og bliver til noget stort

Privatfoto
Privatfoto

23-årige Nanna Skovmand blev rystet og begyndte at græde, da hun i denne uge fik at vide, at en af de sigtede for overfaldet på hende og kæresten Mads, nu igen bor hjemme hos sine forældre på Vesterbro og er startet i skole igen.

– Jeg kan godt se det fornuftige i det, siger Nanna.

– Jeg gider heller ikke være et offer, selvom jeg er det. Men alligevel synes jeg, det er tankevækkende, at hans tarv bliver varetaget mere end mit. Jeg kan ikke komme i skole eller få hold på mit liv, og nu tør jeg heller ikke gå udenfor en dør alene igen af frygt for at møde ham.

Nanna efter overfald: Overfaldet skal ikke gemmes hen

– Jeg var lige begyndt at åbne lidt op og komme lidt ud for at få bearbejdet de ting, jeg har været ude for, men tanken om, at jeg nu kan møde den 16-årige, gør mig ekstra nervøs og påpasselig. Jeg er hunderæd. Og tanken om, at han nu kan tale med sine kammerater, gør mig utryg. Jeg føler virkelig, at dommerens beslutning om, at den 16-årige skal hjem, ikke er med til at varetage mine interesser. Jeg føler mig virkelig tilsidesat, siger Nanna.

DF efter Ekstra Bladets afsløring: Nanna-overfald kunne være undgået

– Han er ude, men nu er jeg fængslet i mit hjem, hvor jeg bare kan gå og tulle rundt. Jeg tror godt, at folk kan sætte sig ind i, hvordan jeg har det.

– Det er meget komplekst. For på den ene side synes jeg, at det gir’ god mening, at man forsøger at få ham på ret køl. På den anden side, kan jeg ikke forstå, at han frit kan gå rundt, mens politiet stadig efterforsker sagen. Det giver mig virkelig ondt i maven. Og jeg synes, det er helt sindssygt. Jeg brød fuldstændig sammen, da jeg fik det at vide. Han er medskyldig i, at jeg ikke kan passe mit liv.

Fortroligt notat: Volds-sigtede unge nægtede at modtage hjælp

 – Nu håber jeg i det mindste, at han har fået en rigtig stor forskrækkelse, at han aldrig laver sådan noget igen. At han passer sin skole, og at han afleverer sine lektier og bliver til noget stort. Det er det eneste jeg håber, siger Nanna Skovmand.