Nanna om dom til overfaldsmænd: Som et kædeslag

De tre mænd, der overfaldt Nanna Skovmand og hendes kæreste juleaften, fik i går deres straf. Og den, mener Nanna Skovmand, føles som et kædeslag i hovedet

(Foto: Privatfoto)
(Foto: Privatfoto)

- For at sige det hårdt, så føles det lidt som et kædeslag i hovedet. 2 måneder bag tremmer. 2 måneder... Kan det virkelig være sandt?

Sådan skriver Nanna Skovmand på sin Facebook profil i dag, dagen efter hende og kærestens voldsmænd fik to måneder i fængsel. Parret blev juleaften 2014 overfaldt af fem mænd, hvor Nanna Skovmand blev slået i ansigtet med en cykelkæde.

23-årige Nanna Skovmand blev brutalt overfaldet juleaften. 
(Foto: Privatfoto) Krimi Nannas voldsmænd dømt: Her er deres straf

Nu skriver hun på Facebook, hvordan hun har det med dommen.

- Jeg ved godt, det ikke kommer til at ændre noget, men derfor synes jeg, det er vigtigt, at beskrive hvordan det føles, at få den "nyhed", jeg fik i går.

I opslaget på Facebook beskriver hun, hvordan hun har svært ved at forstå straffen sammenlignet med det traume, som hun og hendes kæreste har været udsat for.

- Er det det, man får, når man i en fuldstændig bevidst handling slår uskyldige mennesker ned med våben? Er det så "billigt"? Jeg har så pokkers svært ved at forevige mig med den tanke, for jeg står med følelsen af, at man ikke mener, at det var så slemt, når nu straffen skal måles udfra den kriminelle gerning, der er blevet begået.

- Det er en følelse af max afmagt. Det er følelse af at man er blevet ubetydeligt-gjort og næsten usynlig-gjort.

Hårdere straffe

Selv om Nanna Skovmand tror på, at det hjælper at forebygge kriminalitet, så mener hun stadigvæk, at der skal hårdere straffe til grov vold.

- Jeg går helt klart ind for forebyggelse istedet for afstraffelse. Det tror jeg, har bedre en effekt. Men har det så ikke virket, er det også vigtigt, man slår ned sender et signal om, at vold er absolut noget man får en hård straf for. For der er et offer, der står tilbage, og dem skal vi sørme også huske at passe ligeså godt på.

- Men straffen skal ligesom give en retfærdighedsfølelse. Det gjorde denne ikke. Den gav en følelse af uretfærdighed. Tomhed.

På trods af den, ifølge Nanna Skovmand, lave straf, så afholder det hende ikke fra at komme videre i livet.

- Men det får ikke lov til at slå mig ud. Jeg kæmper videre. For det er sådan jeg er. Jeg har stadig ligeså meget smag for livet og alle de udfordringer, livet tilbyder mig. Jeg vil fortsat tro på det gode i alle, og møde alle med ligeså åbne arme, som jeg altid har gjort.

Sådan ser Nanna Skovmand ud i dag. Foto: Privat Krimi Nanna Skovmand: Der bliver flere og flere gode dage