Narko, sprut og våben: Så mange blev fanget i stor politirazzia

Midt- og Vestjyllands Politi fik stoppet mange bilister, der ikke overholdt færdselsreglerne

Video: Rene Schütze

De blev ikke taget med bukserne nede, men 169 bilister i det nordvestlige Jylland blev dog fanget blandt andet taget uden kørekort, med alkohol eller narko i kroppen samt hash i bilen.

Sådan endte fangsten for Midt- og Vestjyllands Politi, da de torsdag afholdt en stor politirazzia i Thy og på Mors og i Ikast-Brande-området.

- Vi var en del færre folk af sted, end vi plejer at være, og alligevel har vi skrevet ligeså mange sager som tidligere. Så det er nok meget normalt, men vi havde helst set, at vi slet ikke havde haft nogen spritbilister, fortæller politikommissær Jørgen Christensen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

To var narkopåvirkede, tre havde hash i bilen, fire havde spiritus i blodet, fem havde glemt at tage kørekortet med, mens en enkelt havde valgt at tage sin totenschläger med i bilen og derfor har overtrådt våbenloven.

Derudover blev mange taget for at køre alt for stærkt, mens en del blev skrevet op for at have talt i mobiltelefon under kørslen.

Razziaen foregik mellem klokken halv to og halv otte, hvor politiet vinkede alle rullende køretøjer til side - både personbiler, lastvogne, motorcykler og knallerter.

Der skulle både blæses i alkometeret samt tjekkes bremser.

Politiet havde desuden taget Skat med på turen, og de fik også noget ud af dagen.

Flere havde ikke betalt afgift, mens fire blev taget for at bruge erhvervs-bilen til private gøremål.

Midt- og Vestjyllands Politi afholder denne form for razziaer én gang om året.