Narkobande idømt 78 års fængsel

Hårde straffe i kæmpe narkosag fra Sydsjælland

Den ene tiltalte, der fik 12 års fængsel, blev forsøgt befriet ved en væbnet aktion mod Slagelse Arresthus. Foto: Per Rasmussen.
Den ene tiltalte, der fik 12 års fængsel, blev forsøgt befriet ved en væbnet aktion mod Slagelse Arresthus. Foto: Per Rasmussen.
Følg Krimi

Seks mænd og en kvinde er i dag blevet idømt tilsammen 78 år og seks måneders fængsel i en kæmpe narkosag, som retten i Næstved har behandlet i flere end 20 retsmøder. Straffen for en ottende tiltalt er udsat, fordi han skal mentalundersøges.

Tre af de tiltalte fik hver 15 års fængsel, en fik 12 års fængsel, mens to tiltalte med mindre centrale roller fik hver 10 års fængsel.

En 31-årig kvinde blev fundet skyldig i hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have transporteret narkopenge og fik halvandet års fængsel.

Politiet dømte narkosagen 'Pink Pasta', fordi amfetaminen var lyserød.

Kæmpesag for retten: Liga drev narko-fabrik i jysk landsby

Anklagemyndigheden havde rejst tiltale mod narkoligaen for at have håndteret 120 kilo amfetamin, godt syv kilo kokain og 2,5 kilo hash.

En narkofabrik var indrettet på en landejendom i Videbæk, og der var også rejst tiltale for forsøg på en væbnet befrielsesaktion fra arresthuset i Slagelse, hvor en af de nu dømte, en 23-årig tidligere kokkeelev, dengang sad varetægtsfængslet.

Kokkeeleven blev ved dommen også straffet for flugtforsøget, hvor to bekendte skulle befri ham fra arresten ved at true fængselsbetjentene med et skarpladt haglgevær.

Pistoler i krat
Under politiets efterforskning fandt betjente to skarpladte Crvena Zastava pistoler og 5,5 kilo kokain i et krat ved Sørbymagle Hallen på Kirkerupvej i Sørbymagle. To af de tiltalte blev frifundet for forholdet med kokainen og pistolerne.

Vild plan: Hjælp mig ud af fængslet og slip for din gæld

Retten i Næstved fandt det bevist, at de tiltalte deltog i indsmugling, fremstilling og besiddelse af store mængder amfetamin i pulver- og olieform, og at det skete for at sælge narkoen mod en betydelig fortjeneste.

Retten kunne ikke fastlægge de enkelte tiltaltes nærmere roller i samarbejdet, men fandt, at fire af de tiltalte havde centrale roller, og de tre øvrige tiltalte havde mindre centrale roller.

De tre hovedmænd fik hver 15 års fængsel, mens dommen over den fjerde først falder, når han har gennemgået en mentalundersøgelse.

Den 28-årige Per Nielsen, den 25-årige Casper Juel Hansen og den 27-årige Peter Hald fik hver 15 års fængsel.

Den 23-årige Alexander Pedersen fik 12 års fængsel, mens den 32-årige Christian Nørgaard Pedersen og den 48-årige Thomas Henrik Jacobsen  fik hver 10 års fængsel.

Straf udsat
Mikhail Mihajlovich, 31, blev fundet skyldig som den ene af de fire hovedmænd, men hans dom blev udsat, fordi han skal mentalundersøges for anden gang.

Retslægerådet har vurderet den første undersøgelse, men har bedt om, at Mikhail Mihajlovich underkastes en ny mentalundersøgelse, hvis resultat først kendes om nogle måneder.

Retten vil derfor først senere tage stilling til, om den 31-årige skal have en fængselsdom på lige fod med de øvrige hovedmænd eller eventuelt skal idømmes psykiatrisk behandling eller anbringelse.

Mikhail Mihajlovich har i forvejen en uafsonet dom på ni års fængsel for 26 kilo amfetamin, som han blev idømt den 5. december 2016 i Østre Landsret.

Alle de dømte ankede til frifindelse eller formildelse på nær Casper Juel Hansen, som tog betænkningstid. Den 31-årige kvinde blev løsladt efter dommen.

Anklager Mariam Khalil påstod strafferammen på 16 års fængsel sprængt ved at bruge den særlige paragraf 88 i straffeloven, hvor straffen kan hæves med indtil det halve, når der er tale om 'særdeles skærpende omstændigheder'.

Anklageren bad om 18 års fængsel, men den påstand fulgte retten ikke.

Forsvarer for Casper Juel Hansen, advokat Naja Wærness Larsen, siger i en kommentar til dommen:

'Min klient har under sagen påstået frifindelse i de fleste forhold, og selvom dagens domfældelse er utilfredsstillende for min klient, så er jeg alligevel tilfreds med, at retten var enig med mig i, at en påstand på 18 års fængsel var 'ude af hampen', og at der ikke var juridisk grundlag herfor. Retten har også signaleret med straffen på 15 års fængsel, at det end ikke var nødvendigt at gå helt op til 'loftet' på 16 år.'

Kæmpe narko-fangst ved Bilka: Derfor skulle kokke-elev befries fra arresthus

Ved dommen i dag fandt retten i Næstved det bevist, at samarbejdet mellem de tiltalte blandt andet omfattede knapt 50 kilo amfetamin, der blev beslaglagt på en parkeringsplads ved Bilka i Slagelse den 6. oktober 2016, samt næsten 20 liter amfetaminolie fundet på et amfetaminlaboratorium i Videbæk, Jylland, den samme dag, næsten tre kilo amfetamin opbevaret hos en af de tiltalte og mere end 10 kilo amfetamin fundet i et kælderrum i Slagelse den 31. oktober 2016.

Politiets fund under sagen omfattede blandt andet to sorte sportstasker proppet med de næsten 50 kilo amfetamin, en Føtex-pose med 640.000 kr. i kontanter og narkofabrikken på en landejendom i Videbæk.

Alle tiltalte har nægtet sig skyldige under sagen.

Kæmpe narko-fangst ved Bilka: Politi anholder tre mænd mere

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?