Narkohunden Pablo fundet igen: To mænd anholdt

Hunden er nu fundet efter at være blevet stjålet to gange. To mænd er anholdt og sigtet for tyveri

Pablo er tilbage hos sin hundefører. Han fortæller, hvad de ændrer i sikkerheden omkring hunden. Video: Kirsten Pedersen, AFGTC

Narkohunden Pablo er blevet fundet igen. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hunden blev for anden gang stjålet den 11. maj fra sin hundegård i Aarhus N. I aftes fik politiet så et tip om, at hunden skulle befinde sig på en adresse i Sabro, der ligger vest for Aarhus.

Narkohunden Pablo efterlyses i hele Europa

Østjyllands Politi tog efterfølgende ud til adressen, som de ransagede, og her fandt de hunden bag en låst dør.

To mænd på 17 og 21 år fra Sønderborg er anholdt og sigtet for tyveri af hunden. Østjyllands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at der vil komme flere sigtelser i sagen.

Politiet oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke har flere oplysninger i sagen.

Pablo blev for første gang stjålet den 9. maj fra sin hundegård, men blev sent om aftenen afleveret på politistationen. Men to dage efter blev hunden igen stjålet fra sin adresse.

- Jeg er totalt slået ud og vil gøre alt for at få ham hjem. Det er næsten ikke til at holde ud, at han bare er blevet taget på den her måde af en person, som bevidst er gået ind og har åbnet døren til hundegården. Det havde også gjort ondt, hvis han var faldet og havde brækket benet, men slet ikke på samme måde som nu, sagde ejeren Michael Johansen til Ekstra Bladet, da hunden var blevet stjålet første gang.

Anden gang blev der klippet hul i hegnet til hundegården.

Narkohundens ejer udlovede efter Pablos første forsvinden en dusør på 10.000 kroner, og nu er hunden altså fundet igen.

Miichael Johansen har arbejdet professionelt med hunde siden 1981. Til daglig arbejder han sammen med Pablo på AFTC-Hundetræningscenter i Karup, som er det eneste sted i landet, hvor militæret uddanner tjenestehunde. Pablo skal senere på året udsendes til Afghanistan.