Narkokongens kone taler ud: 'Jeg frygter for hans liv'

'El Chapos' kone har givet sit første interview nogen sinde til et mexicansk medie om parrets ægteskab - han er ikke voldelig eller ubehagelig, fortæller hun

'El Chapos' kone har givet sit første interview nogen sinde til et mexicansk medie om parrets ægteskab. (Foto: AP/privat)
'El Chapos' kone har givet sit første interview nogen sinde til et mexicansk medie om parrets ægteskab. (Foto: AP/privat)

Den 58-årige narkokonge og leder af det internationale narkokartel Sinaloa, Joaquin 'El Chapo' Guzman, blev den 8. januar anholdt efter, at han havde været på flugt fra politiet og myndighederne siden juli i fjor, hvor det lykkedes ham at slippe ud fra et topsikret fængsel i en spektakulær frygt.

Nu sidder han i et topsikret mexicansk fængsel, hvor han afventer den rettergang, der kan sende ham bag tremmer resten af hans liv.

Med et generalieblad, der udpeger ham som manden bag utallige drab og salg af tonsvis af narkotika, tyder det på, at 'El Chapos' dage som en fri mand er talte.

Der er dog en person, der står bag den frygtede narkobaron i last og brast.

Frygter forgiftning: Hund skal prøvesmage El Chapos mad

Hans 26-årige kone, den tidligere skønhedsdronning Emma Coronel, har netop givet sit første interview nogensinde om ægteskabet med 'El Chapo'.

Sådan så det ud, da 'El Chapo' flygtede fra sin celle i juli 2015. (Video: AP)

Overvåges 24 timer i døgnet
I interviewet med den mexicanske tv-station Telemundo fortæller hun, at hun slet ikke kan genkende det billede, der bliver tegnet af hans mand gennem otte år i offentligheden. 

Hun har valgt at stå frem for første gang, da hun frygter for sin mands liv fængslet.

- De vil have ham til at betale for, at han stak af. De siger, at de ikke straffer ham. Selvfølgelig gør de det. De er der, og overvåger ham i hans celle. De er der hele dagen. Han får ikke lov til at sove. Han har intet privatliv. Ikke engang til gå på toilettet, siger Emma Coronel i interviewet.

Verdens mest magtfulde narkobaron

Artiklen fortsætter under billedet:

Den tidligere skønhedsdronning blev gift med 'El Chapo' for otte år siden. (Foto: PR)
Den tidligere skønhedsdronning blev gift med 'El Chapo' for otte år siden. (Foto: PR)

Da 'El Chapo' sidst var indsat i et topsikret fængsel lykkedes det ham at undslippe via en flere kilometer lang tunnel under badeværelset i hans celle.

Vilde optagelser: Her stormer de narkokonges skjulested

Siden han blev tilfangetaget har hans 26-årige kone kun været sammen med ham i 15 minutter. Emma Coronel fortæller, at hendes mand bliver 'tortureret langsomt'  og lider af et alarmerende højt blodtryk.   

- Jeg frygter for hans liv, siger hun.

El Chapo er blevet jaget i årevis. (Foto: AP)
El Chapo er blevet jaget i årevis. (Foto: AP)

Har smuglet tonsvis af kokain
De amerikanske myndigheder er i gang med at forberede op mod et dusin tiltalepunkter, der hver især er nok til at sende Joaquin 'El Chapo' Guzman flere hundrede år bag tremmer.

El Chapo mødte Hollywood-stjerne før anholdelse

Det er myndighedernes påstand, at han mellem 2003 og 2014 er manden bag indsmugling af en million kilo kokain til USA og flere andre lande rundt om i verden.

Ligeledes mener myndighederne, at han har dræbt hundredvis og står bag endnu flere kidnapninger og overfald.

Flygtet narkobaron anholdt

Men disse uhyrligheder kender hans kone absolut intet til, fortæller hun i interviewet.

- Han er som enhver anden mand - selvfølgelig er han ikke voldelig eller ubehagelig, siger hun og forsikrer, at hendes mand aldrig har indtaget narkotika.

- Jeg har aldrig hørt ham sige et slemt ord. Jeg har heller aldrig set ham blive sur eller aggressiv over for nogen, siger Emma Coronel.

Den tidligere skønhedsdronning er 'El Chapos' tredje hustru med hvem, han har to døtre.  Narkokongen har i alt 19 børn med mange forskellige kvinder.

Trods udsigterne om, at 'El Chapo' risikerer livsvarigt fængsel har hans hustru ingen intentioner om at forlade ham.

- Jeg vil følge ham, hvor end han er. Jeg er forelsket i ham. Han er mine børns fader, lyder det fra Emma Coronel.

Se eller gense mexicanske styrker stormer bygning forud for anholdelse af Joaquin 'El Chapo' Guzman. (Video: AP)