Annonce:
Annonce:

Natklub hyrer rocker-rapper: Kommer ikke ind med vest

Det er uproblematisk, at en natklub har hyret rockeren Atypisk til at give koncert, mener bestyreren. - Hvad han laver i sin fritid, blander jeg mig ikke i, lyder det

Her ses Atypisk i en musikvideo. Foto: Screenshot
Her ses Atypisk i en musikvideo. Foto: Screenshot
Annonce:
Følg Krimi

Når Club Harlekin i Holbæk lørdag 4. september slår dørene op, er det med en kontroversiel skikkelse i form af Satudarah-rockeren Atypisk, der giver koncert.

Helt uproblematisk, hvis man spørger natklubbens bestyrer, Sacha Laursen.

- Vi har hyret Atypisk for hans musik, og det er noget, som vores gæster gerne vil høre, og hvad han laver i sin fritid, blander jeg mig ikke i.

- Han kommer fem minutter før showet med en chauffør og kører fem minutter efter showet. Det er planen, at han optræder i 15-20 minutter, fortæller hun om planen for aftenen.

Hårde tekster
Særligt Atypisks sangtekster skiller sig til tider ud, og ordlyden er voldsom.

Annonce:

Blandt andet har en sang ordlyden 'En panser skal ligge i graven', en anden lyder 'Ikk' snak til mig, hvis du er panser, din lille so', mens han i en tredje synger 'Knytnæver til du spytter tænder – stikkere bliver stukket, til de ikke bløder længere'.

- Generelt i den musikgenre bliver der talt meget grimt. Det er noget, mine gæster vil høre, så det booker jeg og har en god forretning, siger Sacha Laursen fra Club Harlekin, da vi spørger til de hårde tekster.

- Vidste I, at han er rocker, da I bookede ham?

- Jeg ved ikke, hvem han er. Jeg lytter gerne til mit personale, der har samme aldersgruppe som de gæster, jeg går efter.

- Vækker det så bekymring, når du hører, at han er Satudarah-rocker?

- Ikke flere bekymringer end når jeg booker andre artister gennem Prime Music. Og de har aldrig haft problemer – heller ikke med Atypisk.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Hvad med pengene?

Hos Club Harlekin har man ikke gjort de store overvejelser om, hvorvidt honoraret, som Atypisk betales for sin optræden, går til det kriminelle miljø.

- Jeg har ikke overvejet, hvor hans løn går hen. Vi betaler bookingbureauet, der betaler hans løn, siger bestyrer Sacha Laursen.

- Vi betaler bare til bookingbureauet, og så er det ikke vores sag, hvor pengene går hen.

- Hvis I ikke betaler dem, får han vel ikke pengene …

- Jeg ved ikke, hvad der sker, hvis jeg ikke betaler bookingbureauet. Jeg går ud fra, at de betaler hans løn, og så vil det i så fald være en sag mellem os og bureauet.

Afviser vesten
Skulle Atypisk troppe op i en Satudarah-vest, er beskeden fra Sacha Laursen klar - han kommer ikke ind.

Annonce:

- I forbeholder jer retten til at afvise gæster på baggrund af tatoveringer, påklædning mv. – gælder det også for Atypisk, hvis han kommer med vest?

- Ja, det vil vi. Det er ikke kun den her pågældende aften. Det er noget, vi aldrig lukker ind.

- Han får heller ikke lov til at gå på scenen i hvad som helst. Jeg forestiller mig, at han kommer på scenen i joggingtøj, ud fra hvad jeg har set fra hans andre koncerter, siger hun.

Andre afviser Satudarah
Tidligere har Ekstra Bladet beskrevet, hvordan Atypisk blev droppet som artist til en fest for unge mennesker, da de lærte om medlemskabet i Satudarah.

- Hvad skal der til, før I dropper ham?

- Det ved jeg ikke. Det er ikke noget, jeg har tænkt på. Vi tror på, at vi får en god aften ud af at få ham forbi som artist, afslutter Sacha Laursen.

Læs mere om den kriminalitet, som Satudarah er berygtet for her.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Atypisk om hans optræden på Cafe Harlekin.

Afstemning: Er det okay?

Hvem er Satudarah?

Det er mere end syv år siden, at den hollandske rockerklub Satudarah fik sin første danske afdeling.

Siden har klubben været på fremmarch, og kilder med indsigt i miljøet fortæller enslydende, at klubben er med i toppen af det danske rocker- og bandemiljø.

Fra den første afdeling i Bagsværd har klubbens netværk bredt sig ud over store dele af resten af landet. I de forløbne år har klubbens medlemmer markeret sig i både konflikter og på kriminalitet.

Konkret, fortæller kilderne, er der stor tilstrømning til Satudarah, hvor både Hells Angels og Bandidos ikke længere har samme tiltrækningskraft på unge, der måtte ønske et liv i omtalte miljø.

Det er både etnisk danske og unge med anden etnisk baggrund, der søger imod Satudarah, tilføjer kilderne.

Flere af Satudarah-rockerne profilerer sig på sociale medier og har derfor en rækkevidde, der rækker ud over det kriminelle miljø.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: