Navn på sigtet i Hedegaard-sag er fortsat hemmeligt

Østre Landsret har besluttet, at eftersøgt for drabsforsøg på Lars Hedegaard skal beskyttes af navneforbud

Den mand, der er sigtet for at ville dræbe debattøren Lars Hedegaard, skal fortsat være beskyttet af et navneforbud.

Det har Østre Landsret fastslået tirsdag, oplyser den sigtedes forsvarer, advokat Thorkild Høyer, til Ritzau.

- Det er vigtigt, at navneforbuddet opretholdes af hensyn til den sigtede og hans familie. Hvis hans navn blev kendt i offentligheden, kunne der ske det, at hans familie ville blive lagt for had, og at der fremkom forkerte oplysninger, siger Thorkild Høyer.

- Udgangspunktet er jo, at manden er uskyldig.

I januar kom Retten på Frederiksberg frem til samme afgørelse som Østre Landsret, hvorefter Radio24syv kærede kendelsen.

Det er Radio24syv, der ønsker navnet offentliggjort.

Rettens begrundelse for, at mandens navn skal holdes hemmeligt, er, at han kan blive udsat for en krænkelse, hvis hans identitet bliver kendt af offentligheden.

Sagens hovedperson er den 28-årige BH. Han sad i en periode fængslet i Tyrkiet, men her slap myndighederne ham fri. Det betød, at Danmarks anmodning om udlevering ikke blev efterkommet. Manden er derfor efterlyst internationalt.

Der har tidligere været oplysninger fremme om, at den formodede attentatmand muligvis opholder sig i Syrien. Det kan hans forsvarer dog ikke bekræfte.

- Jeg ved ikke, hvor han er, siger Thorkild Høyer.

Ved drabsforsøget i februar 2013 mod Lars Hedegaard affyrede en mand forklædt som postbud en pistol mod debattøren. Siden drabsforsøget i februar 2013 har Lars Hedegaard måttet se sig over skulderen. Han er under PET's beskyttelse.