Nedim Yasars begravelse udsat

Begravelse var planlagt til at være holdt i dag, men er udskudt

Ekstra Bladets kriminalreporter Dan Bjerregaard kendte den nu afdøde Nedim Yasar godt. De to lavede blandt andet radio sammen. Hør Dan Bjerregaard fortælle om Nedim Yasar her, og få seneste nyt i sagen. Producer: Martin Lorentsen

Egentlig var det planen, at den tidligere bandeleder og nuværende radiovært skulle have været begravet i dag, men begravelsen er nu udskudt.

Det oplyser journalist og ven Marie Louise Toksvig, forfatter bag bogen 'Rødder', der handler om Yasars vej ind i og ud af bandemiljøet.

- Familien er meget kede af at måtte meddele, at den er nødt til at udskyde begravelsen af Nedim. De ønsker stadig, at alle, der har kendt ham, har lyst til at deltage, når den bliver afholdt, siger hun.

Hun tilføjer, at der endnu ikke er fundet en ny dato for begravelsen, og hun ønsker heller ikke at fortælle om baggrunden for, at den er udskudt.

Hos Københavns Politi forventer man, at liget kan frigives i dag, oplyser Torben Svarrer, politiinspektør, Københavns Politi.

Ramt af to skud
31-årige Nedim Yasar blev fatalt kvæstet af skud mandag aften på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter. Her havde han netop deltaget i receptionen for 'Rødder'-bogen og sat sig ind i en bil for at køre væk, da der på kort afstand blev affyret skud imod ham.

Nedim Yasar blev ifølge Ekstra Bladets oplysninger ramt af to skud i hovedet, og dagen efter blev han erklæret død på sygehuset.

Han levede på hemmelig adresse, og til flere medier - blandt andet Ekstra Bladet - har han forklaret, at han følte sig truet.

I hvilken grad var uklart, men det står fast, at han allerede i august i fjor blev udsat for et overfald i hjemmet.

Det skete om natten, hvor en maskeret person ringede på hans dør. Da Nedim Yasar åbnede stak gerningsmanden ud efter ham med en kniv. Her lykkedes det Yasar at lukke døren, og angriberen stak af.

Fortrød sine synder
Nedim Yasar er opvokset i bebyggelsen Grantoften i Ballerup, hvor han fra tidlig alder kom ud i kriminalitet.

Han blev ligeledes leder for banden Los Guerreros, der var støtteklub for Bandidos.

I bogen 'Rødder' gøres der rede for, hvordan Nedim Yasar i forbindelse med sin årelange kriminalitet gjorde andre mennesker ondt, blandt andet ved hjælp af trusler, gruppepres, uddeling af 'dummebøder' og vold.

Over for Ekstra Bladet gjorde han for nylig rede for, at han angrede sine synder. Han læste pædagogik, da han blev dræbt, og havde en drøm om at hjælpe de unge spejlbilleder af sig selv, før de endte i bandemiljøet.

Han var ligeledes vært på Radio23syvs program 'Politiradio'.