Nedslående nyt i bestialsk drabssag

Undersøgelserne af den kniv, der blev fundet nær gerningsstedet i december sidste år, er nu afsluttet

Louise Borglit blev dræbt i Elverparken i november 2016. Drabet er uopklaret. Privatfoto
Louise Borglit blev dræbt i Elverparken i november 2016. Drabet er uopklaret. Privatfoto

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Det bragte fornyet håb om opklaring af det bestialske drab på Louise Borglit, da der 12. december sidste år blev fundet en kniv i forbindelse med en undersøgelse i Kagsmosen i Herlev - under en kilometer fra gerningsstedet i Elverparken.

Den 32-årige højgravide kvinde blev dræbt med adskillige knivstik 4. november 2016.

Det var Forsvarets Advanced Search Team, der fandt den stærkt medtagne kniv, og netop fordi den var så medtaget, har undersøgelsen taget lang tid. Men nu har Københavns Vestegns Politi fået resultatet fra kriminalteknikerne.

- Undersøgelserne viser, at kniven ikke matcher øvrige spor i sagen, og dermed kan vi udelukke den som gerningsvåbnet, oplyser politiet.

- Efterforskningen fortsætter og vi hører stadig gerne fra vidner i denne bestialske drabssag, siger politikommissær Ole Nielsen.

I forsøget på at finde gerningsmanden bag drabet har Københavns Vestegns Politi fået hjælp af en særligt nedsat specialgruppe, som har endevendt efterforskningen, en såkaldt peer review.

Gruppen består af en efterforskningsleder og to efterforskere, der ikke kommer fra Københavns Vestegns Politi, der minutiøst gennemgår politiets indsamlede materiale i den uopklarede drabssag med friske øjne.

Kniven blev fundet ved en undersøgelse af området langs en cykelsti ved motorring 3 nær Kagsmosen. Kniven lå i et vandløb langs stien til Kagsmosen i Herlev. Men der er altså ikke tale om gerningsvåbnet.

Her ses Forsvarets Advanced Search Team under undersøgelsen i Kagsmosen. Foto: Politiet
Her ses Forsvarets Advanced Search Team under undersøgelsen i Kagsmosen. Foto: Politiet

Drabet i Elverparken: Første gang Louise holdt sin søn i armene var i kisten

Området har været genstand for utallige gennemsøgninger af politi og sporhunde. Også flere knive er fundet i den forbindelse, men ingen har endnu passet med gerningsvåbnet.

Ud fra skaderne på Louise Borglit mener politiet, at der er tale om en stor kniv.

I november sidste år - godt et år inde i efterforskningen kunne politiet offentliggøre overvågningsvideo, som formentlig viser drabsmanden flygte fra området omkring gerningstedet.

Den grynede overvågning stammer fra en containerplads på Tornerosevej under 100 meter fra gerningsstedet i Elverparken i Herlev og viser en hætteklædt skikkelse, som klokken 19.08 samme aften som drabet forlader området i hast.

Her er det korte glimt af den formodede gerningsmand til drabet på Louise Borglit. Han ses som en skikkelse i videoens højre øvre hjørne, oplyst af biler på Tornerosevej.

På trods af offentliggørelse af videoen og en række andre efterforskningsskridt, står politiet altså uden et gennembrud i sagen.

Bestialsk drab: Her håber de på et gennembrud