Netop nu: Stor stressaktion mod omrejsende kriminelle og indbrudstyve

Politiet slår her til morgen blandt andet til mod omrejsende kriminelle og herboende indbrudstyve i en aktion for at forstyrre miljøet mest muligt

Ved du noget eller har set, hvor politiet er i aktion? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Politiet har her til morgen indledt en stor aktion i kampen mod indbrudskriminelle på hele Sjælland og Lolland Falster. Aktionen ledes af Task Force Indbrud (TFI) og retter sig både mod herboende indbrudstyve og omrejsende kriminelle. Derfor deltager NEC (Nationalt Efterforsknings Center under Rigspolitiet) også i operationen, blandt andet i forhold til kommunikation med Europol.

Et stort antal politifolk er sendt ud mod udpegede personer, lokaliteter og områder efter den stigning, der pt. ses på indbrudsområdet på Sjælland og især Nordsjælland.

Ifølge Bent Isager-Nielsen, politiinspektør og leder af TFI vil langt over 50 steder få besøg af politiet i dag.

- Vi kalder det 'Operation Disruption', fordi den skal lave størst mulig forstyrrelse i indbrudsmiljøet, siger Bent Isager-Nielsen, poog tilføjer, at den er et supplement til den tunge, efterforskningskrævende efterforskning i det organiserede indbrudsmiljø, som også foretages.

Bruger automatisk nummerpladegenkendelse
Aktionsplanerne omfatter kontrolbesøg på kendte opholdsadresser og lokaliteter for omrejsende kriminelle, som for eksempel hoteller, vandrerhjem, campingpladser og flere private opholdsadresser.

De enkelte politiaktioner i den koordinerede indsats på Sjælland styres efter en operationsplan, udarbejdet af TFI i tæt samarbejde med de fem sjællandske politikredse.

Politiets nye system for automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) anvendes offensivt i dagens operation.

Derudover foretages der ransagninger af særlige adresser og anholdelse af personer, der kan mistænkes for indbrud.

Han fortæller, at aktionen retter sig både mod herboende indbrudstyve og omrejsende kriminelle.

- Vi ved, at en del af de indbrud, der bliver lavet i Danmark, bliver begået af tilrejsende kriminelle. Vi ved, at store designermøbler sjældent bliver stjålet af omrejsende kriminelle, fordi de ikke kan komme af med dem, siger han og fortæller, at de har oplevet en stor stigning af indbrud i Østdanmark, hvor der bliver stjålet smykker, penge og it-udstyr, såkaldt letomsættelige varer, som man via omfattende analyser ved, traditionelt begås af omrejsende kriminelle.

Aktionen lægger sig i kølvandet på en stribe efterforskninger og aktioner mod grupper af personer, der mistænkes for organiseret indbrudskriminalitet og hæleri. En del personer er allerede varetægtsfængslede eller dømt i disse sager. Det drejer sig både om herboende og tilrejsende kriminelle.