Annonce:
Annonce:

Nets tiltalt for at overtræde konkurrenceloven

Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod Nets Danmark A/S og Nets A/S

Nets er tiltalt for at bryde konkurrenceloven. Foto: Jens Dresling
Nets er tiltalt for at bryde konkurrenceloven. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Krimi

OPDATERET

Ekstra Bladet har fjernet de kundenavne, der oprindelige fremstod i artiklen. Rettelserne skyldes, at Østre Landsret har bestemt, at der skal være fortrolighed om konkrete kundenavne og antal kunder.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

SØIK - også kendt som Bagmandspolitiet - har tiltalt Nets Danmark A/S og Nets A/S for at misbruge deres dominerende stilling på markedet.

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Fra 2012 til 2016 skulle Nets havde låst en række store kunders valg af indløsning af betalingskort og mobilbetalingsløsninger ved blandt andet at give klækkelige rabatter. Det er et brud på loven, står der i pressemeddelelsen.

Annonce:

- Når man er en stor spiller med en meget dominerende stilling på markedet, er det meget alvorligt, hvis man misbruger den position til at gøre det sværere for nye og mindre konkurrenter at komme ind på markedet. Det hæmmer konkurrencen, hvilket i sidste ende medfører, at det kan blive dyrere eller dårligere for kunderne, siger specialanklager Niels Dengsø Kjærsgaard i pressemeddelelsen..

- Vi mener, at Nets Denmark A/S har indsat nogle vilkår i kontrakterne for en række store kunder, som nærmest gør det umuligt for andre at etablere sig, og det er efter vores opfattelse ulovligt. Derudover mener vi også, at moderselskabet har svigtet sin forpligtigelse til at sørge for, at Nets Denmark A/S har overholdt lovgivningen på området, og derfor er moderselskabet Nets A/S også tiltalt, fortsætter han.

Sagen handler om rabatter og betingelser i kontrakter til flere kunder. Kontrakterne har ifølge pressemeddelelsen været medvirkende til at afskærme markedet, fordi der er blevet lavet eksklusivitetsrabatter.

Ifølge Ritzau giver Nets en kort skriftlig kommentar til tiltalen.

- Denne tiltale relaterer sig til en igangværende sag, hvor det principielle spørgsmål fortsat ikke er afklaret, da vi afventer, at sagen behandles i Sø- og Handelsretten.

Annonce:

- Før de har haft mulighed for at tage stilling til sagen, har vi ikke yderligere kommentarer, skriver presseansvarlig i Nets Søren Winge.

Der er nedlagt påstand om bødestraf i sagen. På grund af en civil sag, der er i gang i Sø- og Handelsretten, ventes straffesagen først at blive afgjort om nogle år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: